Ideš! Što će sad Kolinda? Nema šanse da je ovo očekivala

wikimedia

”Da. Sam način mog uključivanja još nije do kraja poznat. Njega još tražim, tražim svoj put”, kazala je u razgovoru za Telegram bivša šefica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković odgovarajući na pitanje o svojem ulasku u politiku. Ujedno, objasnila je i koji je razlog njezinog povratka na javnu scenu, i ulaska na političku pozornicu.

”Moj početni plan je bio da mi to bude kraj javnog angažmana, međutim, dogodilo se to da mi sve veći broj građana i ljudi iz društvenog, političkog, čak i gospodarskog svijeta, izražavaju ne samo podršku, nego i određena očekivanja. Zapravo su ta očekivanja, kojih sam iz dana u dan sve više svjesna razlog da smatram da imam obavezu pokušati napraviti nešto. To ne znači da ću ući u neku od političkih stranaka koje trenutno postoje na našoj sceni, već zapravo znači samo da ću oko određenih ideja pokušati okupiti ljude koji razmišljaju slično. A što će se oko toga dalje događati – u ovom trenutku doista ne znam”, poručila je Orešković.

Ovim riječima, Orešković je potvrdila ono o čemu se u javnom prostoru progovara otkako je odstupila s dužnosti šefice Povjerenstva, a u javnom prostoru sve se intenzivnije spekulira i o njezinoj potencijalnoj kandidaturi za predsjednicu. Iako u ovom posljednjem javnom nastupu nije do kraja razjasnila svoje političke ambicije, kandidatura za predsjednicu po svemu sudeći nije nemoguća opcija. Štoviše, u toj utrci Orešković bi pored sve više mogućih kandidata imala značajne šanse. Rejting predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović posljednjih mjeseci stagnira, dok s druge strane Orešković uživa simpatije velikog dijela javnosti, jer je zahvaljujući njoj Povjerenstvo i postalo prepoznatljivo.

Crna Dalija, kako su je u javnosti simpatično prozvali nije se libila udarati po političkoj eliti, ne mareći za političke dresove i pozicije, a nedugo potom u očima javnosti koja joj je naklonjena ispala je žrtveno janje. Kako i ne bi kada ju je HDZ-ova politička mašinerija odbacila s pozicije koju je više no kvalitetno obavljala te u njenu fotelju ustoličila njima naklonjenu Natašu Novaković, koja posljednjih dana pokazuje kako Povjerenstvo (ne)funkcionira pa je tako od procesa poštedila premijera Plenkovića, predsjednicu Grabar-Kitarović te ministra Krstičevića.

U političkom sivilu mlada Dalija doista se doima kao netko tko je spreman raditi za javno dobro, a da joj je politika bliska i sama je potvrdila. Hoće li se upustiti u utrku za šeficu države još valja vidjeti, ali činjenica jest da je krenula dobrim putem. Unazad nekoliko mjeseci postala je relevantan faktor i komentatorica za brojna zbivanja u našoj zemlji, a jednako tako Jesenski i Turk pripremaju knjigu o njoj, a da ništa ne misli kriti svjedoči i intervju kojega je dala za tjednik Express u kojem je otkrila sve karte i progovorila o svojem privatnom životu. Naglasila je u tom razgovoru kako je njezin otac liječeni kockar, što pokazuje da nema straha progovarati i o najtežim životnim temama.



Jednako tako, priznala je i kako je na Pravnom fakultetu na kojem je studirala, na ispitu kod bivšeg predsjednika Ive Josipovića dobila dvojku. Taktika je to kojom Orešković misli preduhitriti sve one koji bi joj u eventualnoj kandidaturi iz ormara mogli vaditi prljavo rublje i nešto joj napakirati.

Vrlo lukavo, odmjereno i spokojno Orešković igra svoju igru, ne krijući ni one manje lijepe detalje iz svojega privatnog života, što je svakako dobar put i dobra opcija za potencijalnu kampanju. Reklo bi se da se njeni posljednji potezi doimaju kao odlična priprema za kampanju, na američki, Obamin način, što je također mogla učiti od svekra Slavena Letice koji vrlo dobro poznaje kako funkcioniraju političke kampanje i na koji se način vode. Kao šefica Povjerenstva crna je Dalija ratovala s političarima, a hoće li im se sada suprostaviti i kao nova nada hrvatske poltike te u kojoj ulozi znati će se vrlo skoro.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI