Ima li srca? Premijer neugodno iznenadio reakcijom na ranjenu djecu

screenshot

Hrvatski premijer Andrej Plenković poznat je po odmjerenom nastupu i odvaganim izjavama.

Premijer obično u puno riječi ne kaže ništa iz čega bi se mogao naslutiti njegov stav, no svojom posljednjom reakcijom vrlo je neugodno iznenadio sve koji su pogledali tv prilog u kojem je komentirao incident u Srbu:

Policija štiti granice od nezakonitih migracija, izražavam žaljenje zbog ranjavanja djece, mislim da je to jako loše, siguran sam da će istraga pokazati kako se to dogodilo. Očekujem od policije da nastavi štiti granicu od krijumčara ljudi, u ovom slučaju iz Bosne i Hercegovine”, kazao je premijer.

Situacija pri kojoj hrvatska policija u pucnjavi teško ozlijedi dvoje 12-godišnje djece zbog čega dječak ima prostrijelnu ranu lica i ozljedu vilicu, a djevojčica ozljede u predjelu lica, trbuha i desne ruke, nije „jako loša”, kako je to bez ikakvih emocija na licu izjavio Andrej Plenković. Nego katastrofalna, tragična i nedopustiva, baš kao i njegova reakcija.

Jasno je da se od premijera očekuje služben pristup problematici bilo koje vrste, no kada je u pitanju stradavanje djece, malo više empatije Plenkoviću koji je i sam roditelj, nitko ne bi zamjerio.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI