IMIGRACIJA NIJE OSNOVNO LJUDSKO PRAVO: ‘Zemlje Istočne Europe moraju zajedno stati protiv Bruxellesa!

ilustracija

Imigranti razbijaju Europsku uniju

Nakon što je EU stala protiv Mađarske zbog odbijanja konsenzusa imigrantske politike, pojedine države članice počinju podržavati Orbana. Među njima su Bugarska, Poljska i Češka.

Mađari zabranom NGO-ova protiv sebe okrenuli Soroševce

Sve su češći navodi kako bi se zemlje Istočne Europe trebale zajedno držati vlastitih principa i tradicije u odnosu s lijevo-progresivnim politikama iz Bruxellesa. Autoritativni udar na Orbana i napad na Mađarsku jer odbija prihvatiti izbjeglice koje su generirale upravo EU vojne snage i SAD u brojnim muslimanskim zemljama tako praktički služi kao primjer svima ostalima. Europska unija je umjesto poentiranja u kojem su Mađare mogli stisnuti zbog samovolje i neliberalne demokracije praktički zabila autogol – čak su i najotvorenije imigrantske zemlje počele shvaćati da se ubuduće mora provoditi selekcija pridošlica. Tabu tema skrivena pod skute političke korektnosti na izborima je napustila ‘Pandorinu kutiju’ i podignula brojne desne stranke iz ništavila.

Mađarska je od početka bila jasna – imigrantima nema ulaza, ako su referentne točke takve politike određene negdje drugdje, kvote prisilne, a selekcija gotovo onemogućena. Ako protiv mađarskih sankcija neka od država članica uloži veto, sankcije će biti zaustavljene. Taj scenarij je sve vjerojatniji pošto EU nije predstavila dovoljno čvrste dokaze da su Mađari grubo pogriješili. Dapače, raste pokret koji upravo Orbana smatra vizionarom. Sada se priča počela širiti. Jer ni najliberalniji i najprogresivniji političari ne mogu na prvu potvrditi tezu kako je imigracija ‘osnovno ljudsko pravo’ – što im je potrebno da sankcije dobiju na važnosti. UN-ovi ideolozi smatraju da je i nastala je prava polarizacija.

U tijeku lobiranje za definiciju ‘prava na useljavanje’ kao ljudskog prava



Kada bi pravo na useljavanje bilo temeljno ljudsko pravo onda bi bilo kakav oblik antiimigrantskog djelovanja mogao biti proglašen kršenjem ljudskih prava, pa čak i zločinom protiv čovječnosti. Orbanovi ministri navode kako je ova ideja ‘Soroševo maslo’ – ovaj poznati špekulant nedavno je protjeran iz Mađarske i sada traži nove načine penetracije u vlastitu zemlju. UN je tako odbijanje bespogovorne imigrantske kvote nazvao ‘napadom na građansko društvo, migracije, izbjeglice i azilante’, a upravo je posljednji termin razlog zašto se Mađare napada i za narušavanje međunarodnog prava o azilu. Vrlo je upitan i tako generalan pogled na Mađare kao ‘nasilnike’ i ‘ksenofobe’ – zbog Orbanove politike o kaznenim prijavama protiv svih koji pomažu u ilegalnoj imigraciji.

Zabranom financiranja NGO-ova mnogi profesionalni volonteri i aktivisti ostali su bez posla i beneficija, pa i u tome leži dio razloga zašto su svi mediji protiv Orbanove politike. Sorošev projekt primanja imigranata tako je zastao u njegovoj domovini i izgledno je kako ga to posebno boli. Do te mjere da je Bruxelles povukao tzv. ‘nuklearne konsekvence’ prema odmetnutoj državi članici. S druge strane, Orbana se pokušava amortizirati kroz HDZ-ovu podršku tijekom glasanja – Europski pučani imaju imperativ priključenja njegove stranke. Jer bi u suprotnom Orban mogao kliznuti u novoformirani blok desnih i nacionalnih opcija koje bi u tom slučaju značajno dobile na snazi. A za tako što ni Bruxelles nema dovoljno inata. EU je i ovakva bolja nego nikakva…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI