Inicijativa “Istina o Istanbulskoj” traži pravdu na Ustavnom sudu

screenshot Facebook

Iz inicijative tvrde da je Sabor “u slučaju nedoumica” bio dužan obratiti tom sudu prije donošenja zaključka.

Građanska inicijativa “Istina o Istanbulskoj” izvijestila je na pressici kako su Ustavnom sudu predali novu tužbu kojom kane pobiti zaključak Sabora o odbacivanju njihova zahtjeva za raspisivanjem referenduma o otkazivanju Istanbulske konvencije.

Iz inicijative tvrde da je Sabor “u slučaju nedoumica” bio dužan obratiti tom sudu prije donošenja zaključka. “Suprotno najavama pobornika Istanbulske konvencije, u ovih se godinu dana nasilje nad ženama u Hrvatskoj nije smanjilo, kao što se nije smanjilo ni u ostalim zemljama koje su je usvojile”, poručila je Kristina Pavlović, rekavši kako je zato eskaliralo nasilje nad demokracijom vladajućih, jer se građanima ne omogućava da svoj stav izraze na referendumu.

Upozorila je kako je “prošla godina dana od ‘crnog petka’ 13. travnja 2018. godine, kada je glasovima većine zastupnika u Hrvatskom saboru ratificirana Istanbulska konvencija unatoč protivljenju velikog dijela hrvatskog naroda”.

Tvrdi kako se neće stati dok se ne istjera pravda, a da se Istanbulska konvencija nije pokazala učinkovitom ustvrdio je i zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović.

Naglasio je i da se pri glasovanju prije godinu dana jasno vidjelo “zajedništvo HDZ-a i SDP-a koji na isti način jedinstveno surađuju i u Europskom parlamentu”.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI