Inicijativa “Stop rastu cijena goriva” najavljuje akciju zaustavljanja prometa

Ilustracija: facebook

Svrha inicijative je ukazati Vladi na prekomjerne tražbine i namete za gorivo

Inicijativa “Stop rastu cijena goriva” najavila je zaustavljanje prometa u Hrvatskoj u petak, 15. lipnja, od 17 do 17,10 sati, kako bi ukazala na neopravdano visoku cijenu goriva.

Naša inicijativa je da 15. lipnja od 17 do 17,10 sati imamo spontano okupljanje građana i da ugasimo aute na većim prometnicama u gradu kako bi Vladi ukazali na prekomjerne tražbine i namete za gorivo”, kazao je na konferenciji za novinare pred Banskim dvorima pokretač inicijative “Stop rastu cijena goriva” Vedran Franc.

Pred Vladu su, kaže, došli kako bi ukazali na činjenicu da imamo najskuplje gorivo u Europi i regiji, i založili se za smanjenje nameta. Franc ističe da je inicijativa “Stop rastu cijena goriva” u istoimenoj facebook grupi u tri dana skupila 47.000 članova.

Damir Kristijan Rogin rekao je da se do sada u raznim gradovima javilo oko 2000 ljudi koji će ugasiti motore na bitnim prometnicama, raskrižjima i frekventnim mjestima.

Odlučili smo se za 17 sati kao početak gradskog ‘rush-houra’ i mislim da bi se tu stvarno moglo vidjeti koliko znači kada se prometnice zaustave na deset minuta. Ovo je samo opomena i način da pokažemo da se može nešto napraviti”, kazao je Rogin..



Ne znamo zašto se diže cijena goriva, s obzirom da je cijena barela nafte pala i konstantno imamo nekakvu odgodu u odnosu na svjetska tržišta. Nameti, odnosno porez na porez, su preko 140 posto u gorivu i vrijeme je da se to počne smanjivati”, kaže Rogin.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI