ISIL ZAPRIJETIO HRVATIMA: ‘Prljave ste krvi, nismo zaboravili vaše ubijanje, zlostavljanje i silovanje po Bosni’

screenshot

Prijetnja napadima odnosi se prvenstveno na Srbe i Hrvate koje militanti smatraju nevjernicima

Islamska država (IS) zaprijetila je terorističkim napadima na Balkanu, posebno Srbima i Hrvatima u BiH zbog zločina nad muslimanima u ratu 90-tih godina, prenose lokalni mediji pozivajući se na glasilo IS-a.

“Nismo zaboravili Balkan…i nećemo ga zaboraviti. Samo smo bili malo preokupirani”, poručili su džihadisti u svom propagandnom časopisu za Balkan “Rymiah”.

Prijetnja napadima odnosi se prvenstveno na Srbe i Hrvate koje militanti smatraju nevjernicima, navodi se u članku čiju je presliku objavio portal Klix.

Srbi su meta zbog pokolja Bošnjaka u Srebrenici 1995., a za Hrvate se navodi da su “prljave krvi”. “Nismo zaboravili vaše ubijanje, zlostavljanje i silovanje po Bosni”, piše “Rumiah”.

Militanti podsjećaju na sudbinu Hrvata ubijenog na Sinaju, aludirajući na Tomislava Salopeka kojega su islamistički teroristi zarobili i pogubili u Egiptu 2015.



Prijetnja Hrvatima ilustrirana je fotografijom džamije srušene u Ahmićima 1993. uz tekst kako su to učinile “hrvatske križarske paravojne snage”.

Za islamske teroriste meta su i “murtedi”, muslimani na području Balkana koji ne podupiru radikalnu ideologiju.

“Rymiah” navodi kako je sljedbenicima IS-a “draža krv” onih koje smatraju otpadnicima od vjere od krvi Srba i Hrvata, navodi Klix.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI