Istražuje se neobična smrt Hrvata koji je platio 25.000 eura da bi lovio ‘pitomog’ lava?

facebook

Od dolaska na Pag, bio je aktivni član Lovačkog društva 'Kamenjarka'. Također je bio poznat po tome što mu je lovačka dvorana prepuna trofeja kapitalaca koje je lovio po cijelom svijetu

Nakon što je objavljeno da je tijekom lova na lavove na farmi Leeubosch Lodge kod Setlagolea u Južnoafričkoj Republici ubijen 75-godišnji Pero Jelinić, hotelijer s otoka Paga koji je u Africi boravio s još dvojicom Hrvata, južnoafrička policija pokrenula je istragu radi još nerazjašnjenih okolnosti, javlja Slobodna Dalmacija.

Poznati ugostitelj više od 30 godina na Pagu je vodio hotel “Biser”. Podrijetlom iz Bosne, na otok se doselio iz njemačkog Bonna gdje se također bavio ugostiteljstvom, a hotel je zadnjih sezona dao u najam kako bi se u mirovini mogao posvetiti svojoj najvećoj strasti, točnije, lovu.

Od dolaska na Pag, bio je aktivni član Lovačkog društva “Kamenjarka”. Također je bio poznat po tome što mu je lovačka dvorana prepuna trofeja kapitalaca koje je lovio po cijelom svijetu.

Pero bi za lov dao sve! Lovio je po cijelom svijetu, nema kutka kugle zemaljske gdje nije bio i zato nas nije iznenadilo kad smo čuli da odlazi u Južnoafričku Republiku, u lov na lavove. To mu je bila velika želja, kao kruna lovačke karijere. Nažalost, otamo su stigle najgore vijesti, koje su nas šokirale. Samo Bog zna što se tamo dogodilo”, komentirao je za Slobodnu Dalmaciju Slave Žunić iz iz Lovačkog društva “Kamenjarka” na Pagu.

Zasad nije poznato kako i u kojem aranžmanu je Jelinić putovao u Afriku.



Lov na uzgojene lavove općenito se drži marginom lovačke industrije, ali dok ima potražnje za tim uzgojnim odstrelom, bit će i ponude. Naime, golema je razlika u cijeni lova: dok aranžman za uzgojenog lava stoji do 25 tisuća eura, i to ako je kvalitetna organizacija u pitanju, lov na pravog lava u divljini treba platiti dvostruko više, najmanje 50 tisuća eura”, kazao je jedan iskusni lovac, nezadovoljan što se o “lovnom turizmu u javnosti govori isključivo kad se dogodi nesreća”, piše Slobodna Dalmacija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI