Ivan Đikić izabran za člana Američke akademije znanosti i umjetnosti

screenshot

Hrvatski znanstvenik Ivan Đikić, koji radi na Goethe Sveučilištu u Frankfurtu, Genentechu u San Franciscu te na Max Planck Institutu, izabran je za člana Američke akademije znanosti i umjetnosti u sekciji prirodnih znanosti.

Od 1780. godine, Akademija redovito bira nove članove kako bi prepoznala izvanredna postignuća u akademskoj zajednici, umjetnosti, gospodarstvu, filantropiji i javnim poslovima.

Među članovima Akademije više je od 250 dobitnika Nobelove i Pulitzerove nagrade, a neki od najpoznatijih članova bili su Charles Darwin, Albert Einstein i Martin Luther King Jr.

“Duboko sam počašćen što se mogu pridružiti ovom krugu istaknutih osoba. Zahvaljujem svim prošlim i sadašnjim članovima mog laboratorija, mojim mentorima, kolegama na Sveučilištu Goethe i mojoj obitelji na trajnoj podršci i prijateljstvu”, rekao je Đikić nakon što je obaviješten o svom izboru.

“Želim naglasiti da je znanost divna profesija u kojoj možemo slobodno istraživati, testirati ​​nove ideje, biti kreativni i radoznali, doprinositi društvu te prenositi svoja znanja na studente i kolege širom svijeta”, poručio je Đikić dodavši kako mu to članstvo pruža dodatne mogućnosti za unapređenje znanosti i obrazovanje mladih.



Svečana ceremonija ulaska više od 200 novih članova u Akademiju bit će održana u listopadu u Cambridgeu u Massachusetsu, a među novoizabranim članovima je i bivša prva dama SAD-a Michelle Obama.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI