Ivo Sanader ide u zatvor!

screenshot

Kako N1 saznaje iz visokih pravosudnih izvora Ivo Sanader pravomoćno je nakon razmatranja Vrhovnog suda osuđen na 6 godina zatvora.

Prihvaćena je žalba tužiteljstva na nepravomoćnu presudu kojom je u slučaju Planinska Sanader osuđen na 4,5 godina zatvora.

Malo poslije 17.30 sati Sanader prepraćen je u policijski automobil te ga odvoze u Remetinec.

Reporter N1 Ivan Hrstić oko 17 sati javio je kako je policija došla u kuću Ive Sanadera.

Podsjetimo, odlukom Vrhovnog suda bivši premijer Sanader upućuje se u Remetinec, a zatim i na izdržavanje kazne zatvora.



Podsjetimo, u ovom slučaju bivši premijer nepravomoćno je osuđen na četiri i pol godine zatvora, a mora, sa svojim suoptuženicima, vratiti 15 milijuna kuna. Oduzeto mu je i 17 milijuna kuna nepripadajuće imovinske koristi.

USKOK je ustvrdio da je Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, dok je ministar bio Petar Čobanković, kupilo zgradu u Planinskoj od Stjepana Fiolića koji je u to vrijeme bio saborski zastupnik HDZ-a.

Bivši premijer sve optužbe u ovom slučaju je odbacio rekavši da je USKOK ucjenjivao njegove suoptuženike.

Uz Sanadera je u travnju 2017. nepravomoćno osuđen i Mladen Mlinarević za kojega je utvrđeno da je za bivšeg premijera izradio procjenu vrijednosti nekretnine i uvećanjem procjenjene vrijednosti pribavio Sanaderu nepripadajuću imovinsku korist. Mlinareviće je osuđen na godinu dana uvjetno, a kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro. Na istu kaznu osuđen je i Stjepan Fiolić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI