Iz Londona stiglo odobrenje za provedbu istraga protiv Todorića

0
309
youtube

Stiglo je službeno odobrenje koje je Tužiteljstvo čekalo iz Londona kako bi moglo potpuno provesti dvije istrage protiv Ivice Todorića, doznaje N1

Riječ je o istragama u slučaju Nexus i one koja se odnosi na sale-leaseback ugovore između Agrokora i američkog nekretninskog fonda.

Ivica Todorić mogao bi uskoro biti ispitan baš kao što je bio ispitan u slučaju Agrokor nakon što je izručen iz Londona. Jer gotovo 5 mjeseci od kada je suglasnost zatražena, i nakon požurnice, sredinom travnja stigao je odgovor iz Londona.

Todorić se nije htio odreći prava po kojem za svaki novi postupak London treba dati suglasnost, a njegovi odvjetnici kažu – ne znaju da je ona stigla. Ipak, tužitelji su ih obavijestili da će se tamo održati ročište.

“Čak su nas i pozvali da damo svoje sugestije, ili pitanja i da će dio obrane, da imamo to pravo i da će to biti prezentirano sudu u Londonu.”, pojašnjava jedna od odvjetnica Ivice Todorića Jadranka Sloković.

Istovremeno, bliži se rok od godinu i pol za kraj jedne od najkompliciraijih i najskupljih istraga ikad. Za 10 bi dana istraga trebala biti gotova, nakon čega bi za eventualno pisanje optužnice tužiteljstvo onda imalo još tri mjeseca. A da bi do toga došlo, potrebno je složeno vještačenje koje je povjereno poljskoj tvrtki.

Međutim, vještačenje još nije stiglo – no obrane kažu imaju neslužbenu informaciju da bi do kraja svibnja trebalo biti u spisu. I dok se čeka vještačenje, i prije samih rezultata neke obrane ga problematiziraju jer je povjereno stranoj tvrtki.

Do sada je ispitano 80-ak svjedoka u slučaju Agrokor koji je, po izračunu tužiteljstva, teži od milijardu kuna.

Loading...