Iz policije odgovorili o nasilju nad migrantima: MUP ne stoji iza niti jednog djelatnika koji vrši nasilje

Marko Jurinec/PIXSELL

Je li bilo pojedinačnih zlouporaba vidjet ćemo u krim istraživanju", kažu u policiji

Inicijative Dobrodošli i ‘Are you syrious’ na konferenciji za novinare ustvrdili su da hrvatska policija vrši sustavno i kontinuirano nasilje nad izbjeglicama na granic, o svemu se oglasila i policija.

Policija štiti hrvatsku granicu koristeći sva sredstva, alipoštivajuci ljudska prava”, poručuju iz policije.

“Suglasni smo s udrugama da je nasilje nedopustivo. MUP ne stoji iza niti jednog djelatnika koji vrši nasilje”, kazali su.

“Ali uvijek nedostaju podaci o identitetu, o povredama, a time se ruši ugled policije. Takva navodna premlaćivanja bi sigurno bila zabilježena i u srpskoj policiji, a oni to nisu zabilježili”, kažu.

O slučaju maloljetnika emigranata iz Karlovca koji su pokušali pobjeći u Sloveniju kažu da nije došlo do uporabe sile prema njima, i da nije bilo prijetnji.



Iz policije poručuju da u prva četiri mjeseca bilježe povećanje ilegalnih prelazaka granice, njih 1113, od toga 380 prema Sloveniji, Hrvatska je bila tranzit. 180 ih je zatražilo azil, 31 je maloljetnik.

“Početkom drugog mjeseca ove godine slična je prijava stigla, dobili smo zahtjev i utvrđivali ponašanje policije. Dio tih provjera nije objavljen i ne smijemo još objaviti je li policija nešto pogrijesila. Ali, nema zapovjedi da se prema migrantima smije tako ponašati”, poručuju.

“Je li bilo pojedinačnih zlouporaba vidjet ćemo u krim istraživanju”, kažu u policiji

Facebook Comments

Loading...
DIJELI