Izetbegović: ‘Nemamo ništa protiv gradnje Pelješkog mosta, ali…’

screenshot

"Mi smo imali ovdje dobre, kvalitetne, iskrene razgovore, onako kako to treba biti između Hrvatske i BiH", rekao je Izetbegović

Bakir Izetbegović, bošnjački član predsjedništva BiH, dao je intervju za Novu TV, u kojem je govorio o važnosti posjeta predsjednice Kolindom Grabar-Kitarović i o rješavanju otvorenih pitanja.

Pozdravio je predsjedničin posjet Ahmićima i zaključio kako je riječ o lijepoj gesti na kojoj treba nastaviti graditi odnose. Za gradnju Pelješkog mosta ima samo jedan uvjet.

Nemamo mi ništa protiv gradnje Pelješkog mosta. Dapače, njime će se smanjit i promet kroz Neum itd. Mi samo želimo da Bosni i Hercegovini se ne uzme pravo, ovako kako smo mi iza prava Republike Hrvatske da spoji svoj teritorij, BiH da se garantira od strane Hrvatske ono što joj garantira UNCLOS, dakle konvencija UN-a o pravu prostupa moru”, izjavio je Izetbegović.

Također je komentirao posjet predsjednice u BiH.

Pa bilo je reakcija na njezin odlazak u Tursku. Ali po reakciji na ulici ne bi se moglo reći da nije bila dobrodošla. Vidjeli ste susret s majkama Srebrenice. Mi smo imali ovdje dobre, kvalitetne, iskrene razgovore, onako kako to treba biti između Hrvatske i BiH. Inzistirao sam na otvorenim pitanjima. Predugo ponavljamo već 22 godine da bi ih trebalo riješiti”, zaključio je Izetbegović u intervjuu za Novu TV.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI