Izetbegović o hrvatskoj Predsjednici: ‘Nanijela je štetu BiH… Nadam se da će se ubuduće suzdržati’

Igor Kralj/PIXSELL

Govoreći o odnosima Bosne i Hercegovine i Hrvatske nakon presude haškoj šestorki, Izetbegović je zaključio da se kroz izjave hrvatskih političara uopće nisu spominjale žrtve

Član Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović, izjavio da će odnosi BiH i Srbije, sa oscilacijama, ići naprijed, dok u poboljšanje odnosa s Hrvatskom nije tako siguran.

Emocije će možda povremeno kvariti taj proces, ali će se relacije Bosne i Hercegovine i Srbije dalje stabilizirati i normalizirati. Na tom putu će biti neophodno riješiti otvorena pitanja, poput potpisivanja ugovora o granici, ali potreban nam je ugovor”, izjavio je Izetbegović.

Govoreći o odnosima Bosne i Hercegovine i Hrvatske nakon presude haškoj šestorki, Izetbegović je zaključio da se kroz izjave hrvatskih političara uopće nisu spominjale žrtve.
Osim toga, oštro se osvrnuo na pojedine izjave hrvatske predsjednice
Kolinde Grabar – Kitarović:

Izjave predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović o broju povratnika sa stranih ratišta u BiH više se neće ponavljati. Mislim da je i ona sama shvatila da nije bila u pravu… Dakle, tim preuveličavanjem problema nanijela je štetu Bosni i Hercegovini i uvjeren sam da će se ubuduće suzdržati tako pretjeranih procjena”, rekao je Izetbegović.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI