Jakovčić: ‘Ne bježim od odgovornosti, ali moraju mi je dokazati’

screenshot

U EP lobiram, ali ne za Končara nego za Uljanik, za radnike Uljanika

Gost N1 studija uživo bio je europarlamentarac Ivan Jakovčić koji je progovorio o slučaju Uljanik zbog kojeg se raspala Amsterdamska koalicija.

Rekli ste da se zbog Uljanika nećete više kandidirati za EP.

Kad se pomalo završi ta priča reći ću sve što sam morao slušati. Tužno je bilo slušati sve što se govorilo o meni i IDS-u. Dojam je važan, ali istina je puno važnija. Suočavao sam se s optužbama da želim Istru u Italiji, oko Hypo banke, da ne bi bilo turizma da ne bi bilo mene… To su mitovi.

Trajete 28 godina u politici. Što sad, hoćete li promijeniti odluku i kandidirati se za EP? 

Mislim da su okolnosti takve da je logično da sam dao izjavu kakvu sam dao. Neću se kandidirati. Na raspoloaganju sam IDS-u, ne bježim ni od politike ni od odgovornosti. Ali, moraju mi dokazati odgovornost. Potpuno jasno bih rekao: Ja sam dijete industrije, a ne turizma. Ja ovdje zaista lobiram, ali ne za Končara nego za Uljanik, za radnike Uljanika. Jasno je koliko mi je stalo. Uljanik neće opstati ako se ne promijeni politika EK prema brodogradnji.



Ipak ste član nadzornog odbora u finskoj tvrtki Danka Končara.

Živi zid mi je jako pomogao. Meni najviše odgovara da istina izađe na vidjelo. Da sam nešto radio, odavno bi mi rekli “nemoj to raditi”. EP ima svoje kontrolne mehanizme. Svi moji razgovori, poruke, mailovi, sve je u jednom telefonu koji kontrolira EP. Vrlo mirno spavam.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI