Jandroković: ‘HDZ je stabilan, pa usporedite nas s drugim strankama’

screenshot

Mi smo kralježnica ove parlamentarne većine

Najavivši sjednicu Sabora koja počinje 19. listopada te će trajati do 30. listopada, nakon čega slijedi stanka, te nastavak rada 14. studenog, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, nakon današnje sjednice Predsjedništva Sabora rekao je:

Imamo 122 neraspravljene točke, dosta intenzivan rad nas očekuje, vjerujem da ćemo raditi dobro i konstruktivno i da ćemo popraviti ocjene koje imamo od naših građana.”

Što se tiče tanke većine koju HDZ ima u Saboru, rekao je: “77 ruku imamo već nekoliko mjeseci, radili smo dobro, očekujem da ćemo nastaviti u istoj dinamici. Nema razloga za izvanredne izbore dok god postoji većina od 76 ili više ruku. Mi smo u nekoliko zadnjih mjeseci pokazali da se uspješno može donositi zakone sa 77 ruku i tako ćemo nastaviti i dalje”.

Komentirajući stanje u HDZ-u rekao je: “HDZ je itekako stabilan, usporedite nas s drugim strankama. Naravno da ima rasprava u HDZ-u i povišenih tonova, ali prijepore nastojimo riješiti kroz dijalog. Mi smo kralježnica ove parlamentarne većine i Vlade i u skladu s tom odgovornošću moramo upravljati odgovorno” te se osvrnuo na slučaj vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave koji poziva na prosvjed 13. listopada zbog neprocesuiranja ratnih zločina: “Sankcija neće biti. Razgovarao sam s kolegom Penavom, objasnio mi je koje su to frustracuije koje Vukovarci imaju, nastavit ćemo taj dijalog”.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI