Jandrokovića iritira kada se HDZ-ovcima broji jesu li dovoljno Hrvati i katolici

screenshot

Istaknuo je kako je HDZ bio i bit će stranka desnog centra, narodnjačka i demokršćanska stranka

Glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković poručio je u subotu kako je HDZ jedina ozbiljna stranka u Hrvatskoj, koja se ozbiljno može nositi s izazovima vremena u kojem živimo, jedina je kapacitirana za rješavanje naslijeđenih problema, poput Agrokora, INA-e, brodgradilišta, ali može ponuditi i viziju razvoja.

Govoreći o svjetonazorskim prijeporima Jandroković je istaknuo kako je HDZ bio i bit će stranka desnog centra, narodnjačka i demokršćanska stranka.

“Posebno nas iritira da nam se broji jesmo li dovoljno Hrvati i dovoljno katolici. Treba jasno i precizno reći da jesmo”, poručio je Jandroković.

“Postoje danas političke snage i neki tipovi, koji cijelo vrijeme dovode u pitanje jesmo li mi dovoljno Hrvati i katolici, brinemo li se dovoljno o interesima Hrvatske. Briga za Hrvatsku, naše tradicionalne vrijednosti, među kojima su obitelj, vjera i nacija, to je dio programa HDZ-a. Onima koji nas napadaju, postavio bih pitanje, imaju li oni, osim svjetonazorskih tema, kakve programe vezane uz gospodarstvo, međunarodni položaj Hrvatske, za rješavanje porezne, mirovinske i pravosudne reforme”, istaknuo je glavni tajnik HDZ-a.

Ocijenio je kako se na političkoj sceni, osim vrlo grubih, ponekad i uvredljivih napada na HDZ i njegovo vodstvo, ne mogu čuti “nikakvi konstruktivni i pametni prijedlozi”, kako HDZ-ovi politički konkurenti vide Hrvatsku.



“Nizom primjera pokazali samo da itekako brinemo o državnim interesima, dignitetu Domovinskog rata i statusu hrvatskih branitelja, i zato nećemo dozvoliti, da nam netko drugi ulazi u taj politički prostor i da nas optužuje da nedovoljno brinemo o Hrvatskoj i da nam se broji jesmo li dovoljno Hrvati i jesmo li dovoljno katolici. Znamo tko smo, što želimo i kuda idemo. HDZ je stvarao Hrvatsku i razvijat će Hrvatsku i u 21. stojeću”, poručio je Jandroković na konferenciji “Investicijski potencijali Hrvatske”, koja se organizira u suradnji sa zakladama Hrvatskog državnog zavjeta i “Konrad Adenauer” u Osijeku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI