Jandroković o Bunjcu: ‘To je prijetnja smrću, to zaslužuje najteže sankcije i osudu’

Screenshot

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković reagirao je na noćašnje ponašanje Branimira Bunjca iz Živog zida koji je prijetio smrću članovima saborske straže koji su mu pokušali uzeti mobitel. “To prelazi sve dozvoljene granice, takvo što treba osuditi”, kazao je Jandroković.

“Uvijek naglašavam da je odgovornost na svakome od nas pojedinačno, nema tog Poslovnika i Etičkog kodeksa koji će zastupnike koji dolaze do ove razine da prijete Saborskoj straži da neće izaći živ ako takvo nešto (uzimanje mobitela o.pa.) napravi, nemoguće je to spriječiti.

Ne znam kako će ljudi iz straže reagirati, hoće li tražiti pravdu na sudu. Ovo zaslužuje svaku moguću osudu i najteže sankcije birača i javnosti”, komentirao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

“Pojedini zastupnici namjerno traže incident da dođe do ove vrste fizičkog kontaka da mogu optužiti Sabor i stražu da se ponašaju neprimjereno prema njima. Ovo je prijetnja smrću i to treba osuditi. Na snimci se vidi da je straža bila vrlo obzirna. Imam razumijevanja za te ljude, znam da im nije lako. Razumijem i predsjedavajućeg koji nema kuda ako želi održati red i nastavak sjednice, nikako nemam razumijevanje za ponašanje zastupnika.”, rekao je Jandroković.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI