‘Jedan razgovor s Trumpom može razriješiti sve poteškoće!’

0
481

Glasnogovornica ruskog MVP-a Maria Zakharova otvoreno je pričala o situaciji koja proteklih dana bombardira medije, prenosi RT. Njezini stavovi su pomirljivi i na tragu posljednjih postova američkog predsjednika Donalda Trumpa koji je odlučio promijeniti ploču nakon početnog kaosa.

“Živimo u 2018. i posjedujemo različite forme komunikacije uključujući i Twitter, pa tako možemo riješiti sva pitanja – uzmemo u ruke telefon, šaljemo poruke… Zaista mislim da se ova situacija mora razriješiti kroz razgovor, ne i kroz silu” smatra Ruskinja i navodi kako hladna glava nikada neće dopustiti izravan sukob Rusije i SAD-a, naročito ne zbog Sirije kao treće strane. Dodaje da će Moskva zasigurno stati iza svojih ljudi i saveznika, bez obzira na sve.

Loading...

Ističe da bi istraga kemijskog napada u Doumi trebala biti nužnost, jer će u suprotnom broj civilnih žrtava daleko nadmašiti taj o kojem se špekulira. “Još jednom podsjećam, nalazimo se u 21. stoljeću i nema nijednog razloga da ne razgovaramo. S obzirom na ono što je SAD učinio u Iraku, vjerujem da Iračani imaju određenu dozu zahvalnosti prema Americi. Nadamo se da će Sirija imati bolju perspektivu – mi tražimo suradnju, ne zahvalnost.” Razgovor je zaključila navodeći Putinovo obraćanje UN-u i želju da se oformi međunarodna antiteroristička koalicija – pošto ovakvo odvojeno djelovanje očito ne funkcionira na najbolji način.