Jedno im je zajedničko: Znate li što povezuje ova tri samozatajna političara?

screenshot

Uz more drugih osebujnih pojava, kao jedna od najosebujnijih na javnoj sceni u Hrvata, svakako se ističe pojava aktivista.

Mahom su to ljudi puni inovativnih ideja, i borci za ljudska i razna druga prava koji svoje ideje uglavnom ne uspijevaju kapitalizirati pa se uglavnom sav njihov aktivizam svede na snažnu retoriku, koju jedni podupiru a drugima pak kronično ide na živce. No, čini se kako nisu niti svi aktivisti u našoj zemlji jednako aktivni jer neki su svoj aktivizam uspjeli pretočiti u političko djelovanje.

Jedan od takvih primjera svakako je i Zorislav Antun Petrović, bivši prvi čovjek Transparency Internationala koji je prije nekoliko dana imenovan predsjednikom Oraha, riječ je o stranci koju je svojedobno osnovala i na noge postavila bivša SDP-ova ministrica zaštite okoliša Mirela Holy, koja se s političke scene povukla, ostavljajući ključeve svoje stranke nekim drugim ljudima. Kada je o aktivistima riječ, jedan od onih koji su javnosti izrazito poznati svakako je Dragan Zelić, čovjek koji se isprofilirao u GONG-u, nevladinoj organizaciji u kojoj je bio jedan od ključnih ljudi.

Ipak, ta ga titula po svemu sudeći nije zadovoljila pa je postao izvršnim tajnik SDP-a. Priča s aktivnim aktivistima tu ne staje, jer priliku za politički angažman bivša šefica Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa dala je svojem kolegi Duji Prkutu koji je također bio jedan od Gongovih aktivista. Ujedno, valja spomenuti kako je trojac Zelić, Prkut i Orešković svojedobno uživao potporu SDP-a, za članove Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa, međutim, ta partijska potpora nije urodila plodom.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI