Još se ne zna kada i kako izvesti dječake iz špilje u Tajlandu

screenshot

Mornarica spominje mogućnost da ostanu u špilji Tham Luang dok se voda ne povuče na kraju kišne sezone, za četiri mjeseca

Spasioci u Tajlandu nisu bliže odluci o tome kada i kako izvesti 12 dječaka i njihova nogometnog trenera iz poplavljenog kompleksa špilja.

Mornarica spominje mogućnost da ostanu u špilji Tham Luang dok se voda ne povuče na kraju kišne sezone, za četiri mjeseca. Drugi, pak, kažu da bi dječaci mogli biti vani u roku od nekoliko dana ako vrijeme bude na njihovoj strani i voda se ispumpa iz špiljskog kompleksa te ako nauče upotrebljavati ronilačku opremu, piše HRT..

Kobchai Boonarana, zamjenik ravnatelja odjela za prevenciju i ublažavanje katastrofa, rekao je da spasilačka ekipa u špilji treba odlučiti kada će dječaci biti dovoljno snažni za put prema površini.

“Kao što možemo vidjeti, u dobrom su psihičkom stanju, ali što je sa snagom i sposobnošću? Ekipa koja je unutra mora odlučiti što učiniti. Mi moramo nastaviti ispumpavati vodu, a spasilačka ekipa treba procijeniti sigurnosnu razinu i mogu li dječaci sigurno putovati natrag”, rekao je.

Rodbina dječaka okupila se blizu špilje. Jedna je majka rekla da još nije stupila u kontakt sa sinom.



Meteorološka služba upozorila je da se na sjeveru zemlje, uključujući Chiang Rai, od 7. do 12. srpnja opet mogu očekivati jaki pljuskovi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI