Jovanović na presici pozvao ministricu da ne surađuje s ‘nazadnjačkim, katotalibanskim, konzervatvnim, marginalnim skupinama hrvatskog društva’

Patrik Macek/PIXSELL

Stranka Hrast reagirala je na presicu SDP-ovog Željka Jovanovića na kojoj je rekao da loši kompromisi ministrice Blaženke Divjak ugrožavaju obrazovnu reformu i budućnost mladih u Hrvatskoj.

“Kad je riječ o temi obrazovne reforme, bez pretjerivanja možemo poručiti da je pred nama ključnih mjesec dana da premijer Plenković i ministrica Divjak dokažu djelima da žele reformu obrazovanja. Pozivamo ih da u prijedlogu izmjena Zakona o obrazovanju, koji će biti upućen u saborsku raspravu, ne bude loših kompromisa s nazadnjačkim katatolibanskim marginalnima skupinama, jer to ozbiljno ugrožava budućnost obrazovanja i hrvatskog društva”, kazao je SDP-ovac na presici Foruma mladih SDP-a Rijeke.

Priopćenje Hrasta prenosimo u cijelosti.

“Gospodin Željko Jovanović poziva ministricu Divjak da u reformi obrazovanja nikako ne surađuje s ‘nazadnjačkim, katotalibanskim, konzervatvnim, marginalnim skupinama hrvatskog društva”.

Stranka Hrast jasno i nedvosmisleno poručuje da ona u Hrvatskom saboru predstavlja mišljenja upravo udruga i pojedinaca koji očito njeguju vrijednosni sustav koji je mrzak gospodinu Jovanoviću. Osim toga, kao da je zaboravio da je Hrast dio vladajuće koalicije, a g. Hrvoje Šlezak, član predsjedništva Hrasta je državni tajnik u Ministarstvu znanosti  i obrazovanja.



Gospodin Jovanović očito i dalje zagovara jednoumlje, vrijeđajući sve one koji ne misle kao on. Srećom, doba jednoumlja je prošlo i danas imamo Vladu koja uvažava različita mišljenja i u proces reforme obrazovanja želi uključiti sve društvene čimbenike jer samo takav pristup u pluralnom društvu može donijeti dobre rezultate”, priopćilo je Predsjedništvo Hrasta.

Na presici Foruma mladih SDP-a Rijeke na kojoj su bili Kristian Čarapić i Ivana Prica te saborski zastupnik Željko Jovanović, rečeno je kako u razgovoru s mladim dominiraju tri teme: zaposlenje, stambeno pitanje te obrazovanje, čija je reforma žrtva HDZ-ove političke trgovine s krajnjom desnicom.

“Kad je riječ o temi obrazovne reforme, bez pretjerivanja možemo poručiti da je pred nama ključnih mjesec dana da premijer Plenković i ministrica Divjak dokažu djelima da žele reformu obrazovanja. Pozivamo ih da u prijedlogu izmjena Zakona o obrazovanju, koji će biti upućen u saborsku raspravu, ne bude loših kompromisa s nazadnjačkim katotalibanskim marginalnima skupinama, jer to ozbiljno ugrožava budućnost obrazovanja i hrvatskog društva”, poručili su i pozvali ministricu obrazovanja Blaženku Divjak i da odmah javno objavi analizu prošlogodišnjeg natječaja za Ekspertnu radnu skupinu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI