Kada će Anton Kikaš dobiti najveća državna odličja za svoju hrabrost?

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Možda se Juratović nakon svega obaratio, nakon njegovih poznatih stavova o herojima hrvatskim generalima, zabrani glasovanja za iseljeništvo i drugim biserima sa kojima je postao omiljeni lik istočnih susjeda u regionu

Iako se cijelo hrvatsko iseljeništvo divi liku i dijelu Antona Kikaša, njegovoj hrabrosti i domoljubnnosti kada se nije bojao umrijeti za Hrvatsku, oficijelna politika naše ga zemlje nažalost nije službeno priznala. Za Kikaša nije bilo najviših državnih odlikovanja a svojim djelovanjem za samostalnu HRVATSKU ih je sigurno zaslužio. Istočni susjedi, hrvatski socijaldemokrati i drugi neprijatelji Hrvatske su ga godinama sotonizirali i proglašavali ustašom samo zato jer je branio i volio svoju zemlju. Zanimljivo je ovih dana njemačka socjaldemokracija, odnosno njezin predstavnik u Bundestagu Josip Juratović, koji je ne tako davno bio glavni govornik na tribini u čast jugonostalgičarima i voljenom drugu im Titi, sada se susreo i fotografirao sa Kikašom u Stuttgartu izrazivši mu svoju potporu, te čestitao mu na hrabrosti i ukazao koliko je značajno da se Kikaševo plemenito djelo ne zaboravi.

Možda se Juratović nakon svega obaratio, nakon njegovih poznatih stavova o herojima hrvatskim generalima, zabrani glasovanja za iseljeništvo i drugim biserima sa kojima je postao omiljeni lik istočnih susjeda u regionu. Možda bi mu bilo i vrijeme da se ispravnije odredi prema Thompsonu ili Hasanbegoviću, kojega je bez pravih razloga nedavno prozvao u Večernjem listu kao fašistoidnog hrvatskog ministra, a nedavno se i šepurio na izbornoj skupštini hrvatskih socijaldemokrata, što i nije baš primjerno da se jedan predstavnik njemačkog Bunundestaga tako miješa u politiku jedne druge zemlje. Možda bi na to trebalo skrenuti pozornost kancelarki Merkel i njegovom stranačkom lideru Gabrielu.

Ipak, lijepo je da Juratovićevu gestu prema Kikašu slijede i hrvatski diplomati u Njemačkoj koji naprosto i bez pozivnica stižu na Kikaševo promociju filma “Nisam se bojao umrijeti” pa smo tako na premijeri filma u Stuttgartu mogli vidjeti i konzula Novokmeta, koji je držao i prigodni domoljubni govor. Mnogi se sada pitaju nije li se hrvatska diplomacija kojoj Kolinda prijeti smjenom pomalo uplašila odlaska sa scene, jer poznato je koliko je dugo godina ta diplomacija zasjela u svoje fotelje nošena zaostalom partijskom doktrinom, pa i činjenicama da se u Njemačkoj u diplomatskoj službi i nalazio odani Perkovićev konzul i bliski zaposlenik Službe državne sigurnosti za praćenje političkih emigranata. Vjerujemo da će predsjednica Kolinda uskoro smijeniti takve diplomate u Njemačkoj i umjesto politički podobnih postaviti strukovno sposobne mlade kadrove, a Kikašu uručiti najveća odličja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI