Kako je počelo, predsjednica Kolinda bi se mogla pohvaliti i kako je ona nagovorila Genschera da Njemačka prizna Hrvatsku!

Borna Filic/PIXSELL

Kolinda je očito svjesna da svojim posljednjim potezima pomalo gubi na popularnosti, da je bila jako neuvjerljiva obrazlažući i svoj tajnoviti put u Ameriku, pa je godišnjicu međunarodnog priznanja Hrvatske, možda i (ne)svjesno, pokušala iskoristiti za isticanje svojih zasluga u svim, pa i tim povijesnim trenucima za našu zemlju.

Od njezina tajnovitog odlaska u Ameriku i povratka u Hrvatsku, stječe se dojam da predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović u Novoj godini nikako ne uspjeva pronaći sebe, a niti kompas koji je zaturila negdje na tom putu. O detaljima njezina posjeta SAD-u, za koji ona tvrdi da je bio službeni, i zbog čega će se očitovati i Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa, toliko toga je već napisano u medijima, da više nema smisla nastaviti mobingirati našu predsjednicu.

I dok se strasti oko njezina putovanja ‘preko bare’ još uvijek ne stišavaju, predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović je tijekom svečanog prijema koji se održao u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski povodom 25. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske izjavila da je radila u diplomaciji u vrijeme priznavanja Hrvatske, što je, po svemu sudeći, iznenadilo mnoge sudionike tog vremena, a pogotovo premijera Andreja Plenkovića, čiju su reakciju na licu ulovili novinari N1 televizije, o čemu piše i naš portal.

<<<< NA PREDSJEDNIČIN GAF U LISINSKOM REAGIRAO I PLENKOVIĆ: Jeste li i vi ovo čuli?<<<

Naime, Plenkovićeva reakcija, ali i mnogih drugih sudionika tog vremena otprije 25 godina, koji su upratili tu predsjedničinu rečenicu, i nije mogla ostaviti ravnodušnim, jer je u to vrijeme Kolinda Grabar Kitarović bila 23-godišnja studentica Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Predsjednica je tako u svom govoru uputila niz pozdrava, a poseban onima diplomatima “s kojima je surađivala te 1992. godine”, kada je Hrvatska međunarodno priznata.

Kolinda je očito svjesna da svojim posljednjim potezima pomalo gubi na popularnosti, da je bila jako neuvjerljiva obrazlažući i svoj tajnoviti put u Ameriku, pa je godišnjicu međunarodnog priznanja Hrvatske, možda i (ne)svjesno, pokušala iskoristiti za isticanje svojih zasluga u svim, pa i tim povijesnim trenucima za našu zemlju. A nastavi li i u buduće s takvim tendencijama ništa nas ne bi iznenadilo da se predsjednica Kolinda nekom drugom prigodom pohvali  kako je ona nagovorila Genschera da Njemačka prizna Hrvatsku!



Facebook Comments

Loading...
DIJELI