Kako je SDP školovao kadrove Zlatka Komadine: Pobrini se da Tomo položi matematiku ili ćeš naj…

screenshot

Nikola Maras, SDP-ov vijećnik u županijskoj skupštini Ličko-senjske županije, objavio je na YouTubeu audio snimku dijela telefonskog razgovora s Jovom Vukšom, potpredsjednikom stranke u toj županiji, staru nekoliko godina.

Vukša je tom prilikom prenio Marasu poruku predsjednika ličko-senjskog SDP-a Tomislava Zrinskog da se on kao šef upravnog vijeća gospićkog veleučilišta pobrine da Zrinski položi matematiku ili će – naj…, javlja Novi list.

»Školovanje Tomislava Zrinskog, nadarenog kadra Zlatka Komadine«, tako je Maras, predsjednik SDP-a u Gospiću dok krajem srpnja Zrinski nije raspustio tu organizaciju, nazvao svoj uradak na YouTubeu.

Iz audiozapisa nazvanog »Školovanje Tomislava Zrinskog, nadarenog kadra Zlatka Komadine« je jasno da je Maras počeo Vukšu snimati nakon što mu je ovaj rekao što mu je Zrinski poručio, pa ga je onda nagovarao da to ponovi. Vukša je, čini se, shvatio da je kazao što nije trebao i postao je oprezan.

“Ponovite mi. Gdje vam je sad hrabrost? Ponovite mi što ste rekli”, čuje se Marasa kako potiče Vukšu.



“Neću, ponovio sam ti već pet puta”, odgovarao mu je Vukša.

No, Maras nije odustajao. Pokušavao je izvući iz Vukše ono što mu je već prethodno rekao, a kako bi ga mogao snimiti.

“Još jednom ponovite. Znači da se pobrinem da položi matematiku ili ću naj…, je li – pita Maras, a Vukša naposljetku potvrđuje: ‘E, pa da…’ Snimka tu završava.

Maras je za Novi list objasnio okolnosti u kojima se odvijao ovaj razgovor.

“Bilo je to 2015. ili 2016., šokantno su mi djelovale Vukšine riječi, bio sam izvan sebe i odlučio sam ga snimiti. Znao sam da se Zrinski sastajao s dekanom Branislavom Šutićem jer je želio završiti veleučilište. Valjda nije mogao s njim obraditi sve profesore, pa je htio da ja napravim pritisak na profesora matematike. Meni to nije padalo na pamet”, rekao je Maras.

Zrinski u četvrtak još nije znao za snimku na YouTubeu.

“Ne znam o tome ništa, nikakave ja poruke nisam slao Marasu preko Vukše”, rekao je Zrinski za Novi list dok sam Vukša nije odgovorao na pozive.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI