Kako se zapošljava u državi: Doktorat ni braniteljski status nisu bitni, glavno da si član HDZ-a ili HNS-a

0
467

Na čelo Nacionalnog parka Krka imenovana je Nella Slavica koja je istodobno bila članica HDZ-a i HNS-a, iako je nižeg akademskog ranga od protukandidatkinje, doktorice znanosti Ljiljane Zmijanović koja, osim toga, ima i 482 dana borbenog staža,piše Večernji list.

Ova Vlada imenuje ljude po kriteriju stručnosti, a ne stranačke pripadnosti, izjavio je neki dan politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević komentirajući izbor nove ravnateljice Nacionalnog parka Krka. Kao što je poznato, na tu je dužnost imenovana Nella Slavica, u javnosti prokazana i kao vlasnica dviju stranačkih iskaznica, HDZ-a i HNS-a, podsjeća Večernji list.

Prenose i izjavu ministra zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, čijom je odlukom Slavica i dobila posao, da ona “nije na čelo NP-a Krka došla zbog jedne ili dvije iskaznice… već zbog svojih referenci i programa te konačnog dojma koji je ostavila na razgovoru za tu poziciju”.

“No, slučaj dr. sc. Ljiljane Zmijanović pokazuje upravo suprotno od onoga što tvrde ministri u Plenkovićevoj Vladi”.

Riječ je o 48-godišnioi Šibenčanki, jedinoj doktorici znanosti među šestero kandidata na natječaju, negdašnjoj djelatnici upravo NP-a Krka koja je u toj javnoj ustanovi provela 12 godina na rukovodećim poslovima iz područja ekonomije i upravljanja.

Za svoj rad u NP-u Krka dobila je niz nacionalnih i međunarodnih priznanja, među njima i nagradu Europske federacije turističkih novinara, povelju FEST-a “Zasluge za razvoj turizma” i brončanu medalju za “Zlatni cvijet Europe”. Kao voditeljica službe za prezentaciju upravo ona bila je zadužena i za organizaciju dolaska i pratnju VIP posjetitelja pri obilasku Nacionalnog parka pa je s ljepotama Krke osobno upoznala Billa Gatesa, članove obitelji Kneževine Monako, kralja i kraljicu Belgije te brojne državnike, piše Večernji list.

Dodaju da je iz NP-a Krka otišla nakon što joj je ponuđeno degradirajuće radno mjesto pa je danas nezaposlena.

Ističući da je riječ i o braniteljici s 482 dana borbenog sektora Večernji podsjeća da javne ustanove ratnim dragovoljnicma poput Ljiljane Zmijanović prema zakonu trebaju dati prednost pri zapošljavanju, ako već zanemaruju viši akademski stupanj.

Loading...