Kakvo čestitanje pravoslavnog Božića: Sin HDZ-ovog zastupnika podijelio sliku ustaše koji drži glavu četnika

Facebook Ivan Đakić

"Nisam nacionalist i ispričavam se", poručio je Ivan Đakić.

Putem svog Facebook profila sin saborskog zastupnika Josipa Đakića, Ivan Đakić, objavio je neprimjerenu poruku  te je potom ubrzo obrisao. Uz poruku ‘Svim prijateljima ‘srbicima’ sretan bozic’ objavio je fotografiju na kojoj ustaša u ruci drži glavu mrtvog četnika.

Na Twitteru je Forum mladih SDP-a podijelio  spornu fotografiju i poručio: “Ako to nije govor mržnje, onda ne znamo što je. Pozivamo nadležne institucije da reagiraju jer ovo je još jedan od nedopustivih činova!”.

Zastupnik Đakić kratko je proučio kako to ne želi komentirati, napominjući kako sin ne živi s njim te da se o svemu tome pita njegovog sina, piše 24sata i navodi reakciju samog Ivana Đakića:

Objavu sam slučajno podijelio te je obrisao nakon minute. Nisam nacionalist i ispričavam se. Želim im sretan Božić. Stvarno mi nije bila namjera nikoga uvrijediti. Imam puno prijatelja Srba, čak i poslovnih partnera s kojima sam u super odnosu. Dodajmo kako je Ivana Đakića novinar Ivan Žada u listopadu prošle godine kazneno prijavio Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici jer mu je prijetio zbog tekstova koje je pisao o njegovom ocu. DORH je naknadno podignuo optužnicu zbog prijetnji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI