Kalmeta Krpini: Da nije Plenković preuzeo vodstvo HDZ-a, Hrvatskom bi vladali Milanović i Pusić, a vi biste mogli – lajati na mjesec!

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

„HDZ ne može ostati smrznut i živjeti na početku 90-ih godina, stranka mora širiti svoje poglede i političko djelovanje, privlačiti ljude i biti u duhu vrijednosti Europske unije“, rekao je Kalmeta

Detalji s proslave obljetnice HDZ-a u Benkovcu iscurili su u javnost u kontekstu nastavka pritisaka na Andreja Plenkovića s desnog krila stranke, piše Zadarski.hr. Mediji su prenijeli dio istupa Drage Krpine koji je žestoko opleo po Plenkoviću ponavljajući da bi se članovi HDZ-a o Istanbulskoj konvenciji trebali izjasniti na referendumu, a sve je navodno prošlo uz šutnju ministra Lovre Kuščevića i predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Božidara Kalmete.

Međutim, iz razgovora s nekoliko HDZ-ovaca koji su bili na skupu u Benkovcu saznaje se da je Kalmeta pružio otpor Krpini i žestoko mu se suprotstavio braneći poziciju premijera Plenkovića!

Da nije Andrej Plenković preuzeo čelno mjesto u HDZ-u kada je stranka pala na oko 15 posto potpore birača i kada su svi bježali od mjesta predsjednika HDZ-a, rekao je po tvrdnjama sugovornika Kalmeta, danas bi Hrvatskom upravljao Zoran Milanović kojemu je Hrvatska slučajna država i Vesna Pusić po kojoj je Hrvatska bila agresor u BiH, a Jovanović bi bio uveo građanski odgoj u škole. Za to vrijeme vi biste lajali na mjesec i nitko vas u hrvatskoj javnosti ne bi slušao“, prepričavaju sadržaj Kalmetinog govora sugovornici portala Zadarski.hr.

HDZ ne može ostati smrznut i živjeti na početku 90-ih godina, stranka mora širiti svoje poglede i političko djelovanje, privlačiti ljude i biti u duhu vrijednosti Europske unije, što je želio i Franjo Tuđman. Da bi se provodila politika, najprije treba osvojiti povjerenje građana na izborima, što je moguće samo ako širimo stranku, a sve je ostalo lajanje na mjesec“, poručio je Krpini bivši ministar Kalmeta tražeći od HDZ-ovaca da imaju povjerenja u aktualno vodstvo stranke.

Kalmeta je žestoko odgovorio Krpini, ustvrdio je da nekada možda nismo ni imali razumijevanja za Tuđmanove odluke, ali smo u njega imali povjerenja, pa bi povjerenja trebalo imati i danas u Andreja Plenkovića“, prepričava Kalmetin istup u Benkovcu jedan od sugovornika koji je uvjeren da je autor snimke dostavljene medijima sin Drage Krpine.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI