KAOS NA KOSOVU: Vojska na ulicama! Uhićen bliski Vučićev suradnik!

Snimka zaslona

Pripadnici interventne jedinice kosovske policije priveli su danas popodne, nešto nakon 17.30 sati, direktora srbijanskog “Ureda za Kosovo i Metohiju” Marka Đurića. Đurić je nakon uhićenja prebačen u Prištinu.

Đurić je sproveden s lisicama na rukama, a dvojica specijalaca su ga držali u povijenom položaju i u brzom hodu su ga prebacili iz automobila u zgradu policije.

Zgradu KPS-a u kojoj se nalazi pritvorski odjel osigurava više desetina pripadnika specijalne jedinice Rosu, a novinarima je dozvoljeno da s pristojne udaljenosti prate sprovođenje Đurića. Ujedno, privođenje je prenosila kosovska televizija.

Zajedno s Đurićem uhićen je i njegov suradnik Željko Jović, koji je povrijeđen u pokušaju da se odupre privođenju, javlja Tanjugov izvjestitelj s lica mjesta.

Đurić je uhapšen u sali Mitrovačkog dvora, gde je počeo razgovor u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji. S obzirom na to da su građani Mitrovice koji su se okupili ispred pokušali da spreče ulaz u zgradu, kosovska policija bacila je šok bombe, nakon čega su ušli i odveli Đurića.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI