Kaos u ličkom HDZ-u: Milinović napušta stranku i poziciju župana?

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Položaj Milinovića u posljednje vrijeme u stranci uistinu nije bio zavidan, premda je s lakoćom osvojio izbore u svojoj županiji

Više nego ozbiljan rat zahuktao se u ličnom ogranku HDZ-a zbog imenovanja Tomislava Kovačevića ravnateljem javne ustanove Plitvičkih jezera, a niz članova najavilo je povlačenje sa svih čelnih mjesta u gradskim i općinskim organizacijama. Za njima se poveo i ličko-senjski župan Darko Milinović koji je također dao ostavku. U četvrtak u podne Milinović bi trebao održati konferenciju za medije na kojoj će upoznati javnost o razlozima nezadovoljstva čelnih ljudi ličkog HDZ-a, a nakon sastanka županijskog odbora župan nije bio dostupan za medije te samim time nije niti potvrdio jesu li dali ostavke, a i ostali akteri ove priče odbili u javno iznijeti svoj stav o ostavkama.

No, kako neslužbeno saznajemo, neke glave ipak su pale pa je ostavku navodno dao predsjednik gradske organizacije Otočca Branislav Šutica te Petar Radošević, šef gospićkog ogranka. Jednako tako, ostavku je dao i Ivan Turić Bećara, načelnik Perušića, ali i nekolicina drugih. Dio HDZ-ovaca nezadovoljan je Kovačevićem kao izborom, jer su držali kako je mnogo bolja opcija za tu funkciju dosadašnja ravnateljica Antonija Dujmović. Spekulira se kako Milinović razmatra više opcija jedna od njih je da se povuče s pozicije župana te se stacionira u Saboru kao zastupnik.

Ipak, dio njemu bliskih stranačkih kolega tu mogućnost odbacuje, a jednako tako odbacuju se nagađanja da bi mogao napustiti stranku, no nagađa se da bi ovaj sukob sa stranačkim rukovodstvom mogao označiti političku smrt Milinovića. Inače, on je sam Plenkoviću predlagao i neke svoje kandidate, ali premijer i šef HDZ-a njegove je prijedloge jednostavno zanemario.

Položaj Milinovića u posljednje vrijeme u stranci uistinu nije bio zavidan, premda je s lakoćom osvojio izbore u svojoj županiji, a on sam u više je navrata kritizirao stranačko vodstvo, ali to nije imalo pretjeranog odjeka. Dodajmo kako je Kovačević do sada vodio LAG Liku te je ujedno predsjednik Mreže za održivi razvoj Hrvatske. Jedan je od mladih HDZ-ovih nada na koju po svemu sudeći stranačko rukovodstvo više nego ozbiljno računa, pa i pod cijenu stranačkih potresa kao što je ovaj s Milinovićem.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI