Karadžić iz zatvora kaže kako mu sud ništa ne može! “Pobijedili smo”

icty

Karaždić je rekao kako je osveta Haškog suda jalova i da mu kao starcu ne mogu ništa.

Radovan Karadžić je, prema pisanju RTS-a, nakon presude kojom je osuđen na doživotni zatvor zbog ratnih zločina,  poručio je da je žrtva koju podnosi manja od drugih!

Pri tome je mislio na tisuće mladića koji su, rekao je ratni zločinac, svojim životima izgradili Republiku Srpsku.

Karadžićeve riječi prenio je odvjetnik Marko Sladojević, član obrambenog tima.

“Srpski narod i ja zajedno s njim smo već pobijedili. Republika Srpska je stvorena, a srpski narod slobodan je u vlastitoj državi. Žrtva koju ja podnosim je manja od drugih. Tisuće i tisuće mladića je svojim životima izgradilo Republiku Srpsku. Mnogi su postali ratni invalidi. Najveće žrtve su podnijele majke, čiji su sinovi, najčešće sinovi jedinci, dali život za slobodu srpskog naroda. To su istinske žrtve”, prenio je Sladojević riječi Karadžića s kojim je, navodi, poslije presude razgovarao oko pola sata. Naime, Karaždić je rekao kako je osveta Haškog suda jalova i da mu kao starcu ne mogu ništa.

“Nismo se predavali ni kada je bilo daleko teže, pa ni ovako utamničen neću nikada prestati boriti se za istinu o našoj pravednoj borbi u ratu koji nam je nametnut i u kojem su stradala sva tri naroda. Svaki rat, naročito građanski, izrodi počinjene zločine koje je naša država, ako je znala, osuđivala i procesuirala. Zato uvijek i svugdje budimo dostojanstveni, ne mrzimo druge, čuvajmo ono što je iznad nas – Republiku Srpsku”, rekao je Karadžić preko odvjetnika.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI