Karolina Vidović-Krišto naprasito nestala s malih ekrana

0
692

Građanska inicijativa Ivo Pilar iznenađena je nestankom HRT-ove novinarke Karoline Vidović-Krišto iz emisije “Dobro jutro, Hrvatska”, a čude se i toj televizijskoj kući koja ne odgovara na njihov upitt:

“Naša redakcija poslala je HRT-u novinarski upit zašto u petak, 8. lipnja 2018. u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” nije bilo redovnog komentara Karoline Vidović Krišto, točnije, njezinoga priloga “Skener”. Iako njezini komentari nisu povezani s njezinim angažmanom u emisiji “Dobar dan, Hrvatska”, zanimljivo je da je Vidović Krišto doslovno nestala s malih ekrana nakon emisije “Dobar dan, Hrvatska” 30. svibnja 2018. u kojoj je Igor Vukić predstavio svoju knjigu “Radni logor Jasenovac”, plod njegova istraživanja koje sufinancira Vlada RH”, objašnjavaju iz ove inicijative.

Loading...

“Podsjetimo, Programsko vijeće HRT-a je u ponedjeljak, 4. lipnja 2018. održalo izvanrednu sjednicu na kojoj se raspravljalo isključivo o emisiji “Dobar dan, Hrvatska” u kojoj je gostovao Igor Vukić, a koju su vodili Marina Medved Pulić i Frano Ridjan, i koju je uredila Karolina Vidović Krišto. Programsko vijeće HRT-a donijelo je dva opća zaključka kojima je zapravo dalo do znanja kako su djelatnici HRT-a koji su radili spomenutu emisiju, istu vodili ne odstupajući od uobičajenog načina vođenja i uređivanja.

I dok ostali kolege i dalje rade svoje emisije, ni prošlog petka, 8. lipnja 2018., nije bilo “Skenera” –  redovnog komentara Karoline Vidović Krišto. Naša je redakcija ponovno poslala novinarski upit HRT-u zašto je Vidović Krišto naprasno nestala s malih ekrana, međutim, do objave ovog članka odgovor nismo dobili. Novinarski upit je novinarski upit, i HRT je dužan odgovoriti na isti. Moramo priznati da je do sada tako i bilo, HRT je uredno odgovorao na naše upite, a vidimo da su vrlo brze odgovore zaprimali i drugi portali.

Vjerujemo da ćemo odgovor dobiti i ovaj put; svakako ćemo ga nakon primitka odmah objaviti”, nadaju se članovi inicijative Ivo Pilar.