Kirin demantira prozivke: Evo što je kritičarima poručio virovitički gradonačelnik

Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Nakon što se na portal dnevno.hr javio niz Virovitičana nezadovoljnih načinok na koji posluje njihov grad predvođen gradonačelnikom Ivicom Kirinom, obratili su se i ovom HDZ-ovcu kako bismo čuli njegovu stranu priče. Iako sugovornici za dnevno.hr tvrde kako se u Gradu Virovitici nemoguće zaposliti bez HDZ-ove članske iskaznice, te dodaju kako se isto odnosi čak i na pojedine privatne tvrtke gradonačelnik te navode opovrgava.

U Gradskoj upravi zapošljava se putem javnih natječaja na koje se svatko može javiti”, tvrde iz Virovitice.

Gradonačelnik Kirin osvrnuo se i na tvrdnje da u poslovnoj zoni nisu realizirali niti jedan projekt kao što je to bilo najavljivano uoči lokalnih izbora.

U našim poduzetničkim zonama osigurano je 1795 radnih mjesta, od čega je zaposleno 1288 osoba, dok će se realizacijom poslovnih planova investitora koji su kupili zemljište od Grada otvoriti još 507 radnih mjesta”, navodi gradonačelnik.

Jednako tako napominje da su sve gradske prometnice u funkciji te odbija komentirati navode kako su djelatnici gradskog komunalnog poduzeća bili prisiljavani na cijepljenje protiv gripe pod prijetnjom otkazom. To pitanje nije vezano uz rad Gradske uprave, objašnjava Kirin.



Osvrnuo se i na navode da se tijekom obnove gradskog parka i dvorca nije konzultirala niti struka, pa ni građani.

Radovi u parku i na dvorcu odvijaju se u skladu s pravomoćnim građevinskim dozvolama, a u projekt su uključene sve relevantne institucije, uključujući i Konzervatorski odjel u Požegi. Prije izdavanja svih dozvola, građani su bili pozvani na prezentaciju projekta”, tvrdi Kirin, a dotakao se i teme poljoprivrednih zemljišta.

Naime, prema tvrdnjama naših sugovornika gradska zemljišta nije moguće dobiti u zakup, ukoliko osoba koja ih potražuje nije član Hrvatske demokratske zajednice.

Poljoprivrednim zemljištem raspolaže se u skladu sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu i vrlo je jasan kod kriterija prednosti. Navedena konstatacija ne stoji”, kaže Kirin.

Inače, Kirinova politička putanja prilično je zanimljiva. Naime, na mjesto gradonačelnika došao je nakon prijevremenih izbora održanih u ožujku 2003. godine, čime je u to doba postao najmlađi hrvatski gradonačelnik. u toj fotelji sjedio je dva mandata, a na mjesto ministra unutarnjih poslova dolazi u srpnju 2005. godine, nakon što je njegov prethodnik Marjan Mlinarić zatražio razrješenje radi zdravstvenih razloga, čime je Kirin postao i najmlađi ministar u Sanaderovoj vladi.

U prosincu 2007. godine zbog Afere Vepar podnosi neopozovu ostavku na mjesto ministra zbog činjenice da je bio u lovu s generalom Mladenom Markačem, tada optuženim za ratne zločine, a koji se nalazio u kućnom pritvoru. U svibnju 2008. Kirin ponovno preuzima kormilo svojega grada kojim do danas vlada.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI