Koalicijski partneri i dalje pružaju podršku Vladi, no spominje se i ‘kontaminacija’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

“Sastanak se nastavlja u utorak, pozvat ćemo i Fabrisa i Weber. Podršku Plenkoviću prije svega kao premijeru – dajemo“, rekao je Darinko Kosor

U Banskim dvorima završio je sastanak koalicijskih partnera u vezi afere koja je izbila nakon objave mailova potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić i konzultanata i odvjetnika koji su radili na “lex Agrokor”. Ulazeći u Vladinu zgradu većina sudionika nije htjela ništa reći, osim Branimira Glavaša koji je ocijenio da pozicija Martine Dalić nije ugodna, ne samo za nju nego i za Vladu.

No, nakon sastanka Glavaš je kazao kako treba “završiti nagodbu i da premijer ima povjerenje svih koalicijskih partnera”.

Milorad Pupovac je pak bio rječitiji.

Donijeli smo određene zaključke. Nastavljamo sljedeći tjedan razgovor o nagodbi, i o problemima o kojima smo danas počeli razgovarati’, rekao je Milorad Pupovac nakon sastanka.

Sljedeći tjedan se nalazimo ponovno, da vidimo dokle smo stigli s postizanjem nagodbe. I o tome gdje je napravljena kontaminacija u cijelom procesu – do zadnjih detalja. Vladajuća koalicija podržava funkcioniranje Vlade. Što se tiče eventualne kontaminacije, nastavljamo razgovore. Pokaže li se potrebnim poduzet će se mjere u skladu s političkim osjećajem i u skladu s drugim osjećajem odgovornosti. Ne smije se ugroziti postizanje nagodbe i pozitivnih politika Vlade”, kazao je Pupovac, prenosi N1.



Sastanak se nastavlja u utorak, pozvat ćemo i Fabrisa i Weber. Podršku Plenkoviću prije svega kao premijeru – dajemo. Očekujemo da 10. srpnja dođe do postizanja nagodbe. Očekujemo i da ako postoje pojedinci koji su ovu situaciju iskoristili za svoju korist – nadležne institucije to trebaju istražiti”, kazao je HSLS-ov Darinko Kosor nakon sastanka.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI