Kolakušić kod Stankovića najavio predsjedničku kandidaturu!

screenshot/hrt

Sudac Mislav Kolakušić jedan je od rijetkih pravosudnih djelatnika koji otvoreno proziva svoj resor zbog nepravilnosti i rupa unutar pravosudnog sustava, a ovršni zakon javno je nazvao – nakaradnim.

Kolakušić je rođen 1969. godine u Zagrebu gdje se i školovao. Pravni fakultet završio je 1997. godine te je radio na Trgovačkom, Općinskom, Županijskom i Upravnom sudu dok 2011. godine nije postao sudac Trgovačkog suda, a nedugo zatim, počeo je sa svojim javnim istupima.

“Učili su me kako se voli Hrvatska i cijeli život kroz svoje obrazovanje i posao pokušavao sam svojim odlukama uvesti red. Nažalost, shvatio sam da to kroz moju funkciju nije moguće. U situaciji smo kada je gospodarstvo potpuno uništeno, stotine tisuće ovrha, nemamo proizvodnju, radna mjesta…”, započeo je vrlo depresivno Mislav Kolakušić u Stankovićevoj emisiji Nedjeljom u 2.

“Hrvatska je opljačkana pod izgovorom da su krivi zakoni EU. No, naša tišina u parlamentu je kriva i tamo moramo imati prave ljude”, kazao je Kolakušić izjavivši da će izaći na Europarlamentarne izbore.

“Građani predlažu listu, mi ćemo skupljati potpise, a na toj listi nema mjesta niti za jednog političara. Ja ću se kandidirati, a sve će financirati moja supruga”, objasnio je poznati sudac.



“Hrvatskom vladaju potpuno nesposobni ljudi bez elementarnog znanja”, kazao je između ostalog.

Stanković je u pokušaju provokacije svog gosta pitao vidi li se kao Mesiju:

“Imamo probleme u rashodu, prihodi su nam u redu. Ali, prekomjerno trošimo… Imamo 21 ministarstvo, pet državnih ureda… Nebrojeno agencija sa puno direktora, zamjenika… To se može i mora mijenjati”, izjavio je Kolakušić objasnivši kako njegova popularnost na anketi Facebooka nije nerealna:

“Na društvenim mrežama su ljudi, a ne svemirci. Na mobitelima preko kojih glasuju, također. Naravno da je takva anketa vjerodostojna”, kazao je.

“Prijavljujem se na sve izbore i pobjeđujem na svima. Moramo, moramo ih sve mijenjati… Koji su naši interesi? Da uvozimo jeftinu radnu snagu a naši odlaze u Njemačku? Zašto smo stvorili zajedničku državu? Je li samo tržište temelj? Moramo se boriti za svoja prava!”, žestoko je reagirao ugošćeni sudac.

“Nećemo se spasiti u EU! Moramo se okrenuti sebe i poštivati se. Mislili smo da će mito nestati kada uđemo u Uniju? Pa, nije. To moramo sami rješavati. Meni mito nitko nije ponudio, pa taj bi morao biti lud”, kazao je Kolakušić koji je i objasnio kako zapravo funkcioniranje davanje i uzimanje mita.

“Uz sav ovaj angažman riješio sam slučajeva za dva suca”, rekao je nervozno Kolakušić odgovarajući na kritike kolega koji tvrde kako je zanemario svoj osnovni posao a potom “izgubio tlo pod nogama” nakon Stankovićeve konstatacije kako ne može istovremeno raditi sudački posao i obavljati političku dužnost.

Uslijedio je iznimno zanimljiv dio emisije u kojem je Aleksandar Stanković briljirao pitanjima o populizmu na koje njegov sugovornik nije imao suvisle odgovore:

“U pravu ste”, kazao je sarkastično.

Kao jedan od najvećih problema, istaknuta je činjenica da više ništa nije u hrvatskom vlasništvu:

“Izabrali smo predstavnike da o tome vode brigu, a oni su nas opljačkali. Država to smo mi i to građani moraju shvatiti kada krive “državu”. Tražim samo sat vremena svakog punoljetnog građana da izađe na izbore i da svoj glas u prave ruke. Ako me izaberu u EU parlamentu, krećem na predsjedničke izbore.”

Na pitanje je li istina da će, ne uspije li u politici, napustiti Hrvatsku, Kolakušić nije želio odgovoriti uz objašnjenje da je to “obiteljska stvar”.

Ipak, o prosvjedu novinara je progovorio:

“Sloboda medija u Hrvatskoj ne postoji. Postat će onoga trenutka kada građani budu mogli čuti onoga koga žele čuti. Nitko ne može odlučivati koje će se informacije servirati građanima… Pozivam novinare da rade svoj posao. Kazneno djelo sramoćenja… Već od sutra očekujem udar Jutarnjeg lista iako sam s njima već u jednom sporu”, riječi su kojima je završena najgledanija HRT emisija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI