Kolarić: ‘Moramo štititi društvo, a ne mangupa u našim redovima’

screenshot

"Ministar Kujundžić kao da živi u paralelnoj stvarnosti“

PR stručnjakinja i članica SDP-a Aleksandra Kolarić komentirala je za N1 ponašanje ministra Kujundžića nakon tragičnog slučaja u Zaprešiću te stanje u njenoj stranci.

“Trebla je stranka službeno reagirati i s političkim stavom i zahtjevom za ostavkom ministra Kujundžića. On već dvije godine upravlja tim ministarstvom i u to vrijeme nije pokrenuta reforma tako bitnog sustava kao štoi je hitna medicinska pomoć”, smatra Kolarić koja se nada da će SDP u saboru podržati zahtjev za ostavkom ministra.

“Ministar Kujundžić kao da živi u paralelnoj stvarnosti, svi koji koristimo zdravstveni sustav znamo kako to izgleda, koliko se mora na neke pretrage čekati, koji su problemi s kojima se srećemo kao pacijenti. Ne znam od kud mu to da su građani zadovoljni zdravstvenim sustavom”, kaže Kolarić.

Iako smatra da je Kujundžića netko savjetovao oko izlazaka u javnost, on je opet pogriješio jer je konferenciju o stanju u hitnoj pomoći iskoristio za politički obračun s bivšim partnerima iz MOST-a

Odgovorila je na pitanje o šefu SDP-a Bernardiću i mogućnosti da podnese ostavku



“To ne znam to je teško reći, mnogi članovi čekaju što će se dogoditi. To traje od kad je Bernardić izabran, njegova komunikacija s masovnim medijima nije dobra i ne donosi bodove”, smatra SDP-ovka.

Ima li političke odgovornosti kod gospodina Obersnela zbog riječke pročelnice za sport koja je usmrtila jednu osobu u pijanom stanju, a koju je Obersnel samo suspendirao

“Ova nesreća je rezultat krajnje neodgovornog ponašanja te pročelnice koja je ujedno i članica SDP-a. Prva reakcija je da građani zahtjevaju otkaz, ali prema zakonu o namještenicima i službenicima otkaz se može dati nakon okončanja slučaja. Ona je zaslužila otkaz, ali to su zakonska ograničenja. Jedan muškarac, suprug i otac je poginuo zbog neodgovornosti. Moramo štiti društvo, a ne mangupa u našim redovima. Najava sankcioniranja stranačkog je nužno, ali to moramo pokazati u svakom slučaju i tu SDP kiksa već godinama. U stranku je ponovno primljena osoba koja ima pravomoćnu presudu i protiv koje se svode dva procesa. Govorim o Željku Szabi, omogućeno mu je kandidiranje za predsjednika gradske organizacije, tu moramo pokazati principijelnost. Szabo je gorući slučaj, nakon njegovog povratka dao je ostavku Predsjednik lokalnog foruma mladih SDP-a”, rekla je Kolarić i pozvala Predsjedništvo da se drži statuta i suspendira Szabu. Zbog takvih stvari smo na 18 posto”, rekla je Kolarić.

Komentirajući raskol u SDP-u, Kolarić kaže da postoji rješenje situacije, a to je kompromis.
“Niti jedan klan ne želi kompromis nego je rješenje mi ili oni. Jedino rješenje je kompromis, sjesti za stol, razgovarati i vidjeti u kojim točkama se mogu dogovoriti. Mislim da postoji model kako izaći iz krize. Prvo treba postići kompromis o smjeru stranke, odlazak Bernardića i preuzimanje v.d. na godinu dana, stabilizacija sa svim postupcima, stranka se mora ponovno osmisliti, četvrti korak je politička platforma i način izbora za listu za EU parlament, nakon stabilizacije stranke i dobrih rezultata na europskim izborima – unutarstranački izbori”, smatra članica SDP-a.

Ovakav kakav je SDP sada, ne može braniti granice tolerancije i vrijednosti u društvu jer se bavi sam sobom, zaključuje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI