Kolinda poručila Britancima: ‘Važno je da žene pokažu da mogu biti jake vođe’

screenshot

Predsjednica je istaknula da Hrvatska, unatoč Brexitu, nastoji održati izvrsne odnose s Velikom Britanijom

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović gostovala je u emisiji Good Morning Britain, na britanskom kanalu ITV, na kojemu je komentirala Brexit, odnos Hrvatske i Velike Britanije te o tome kako je biti žena u politici.

Predsjednica je istaknula da Hrvatska, unatoč Brexitu, nastoji održati izvrsne odnose s Velikom Britanijom, te da je o tome razgovarala i s kraljicom Elizabetom, kao i s britanskom premijerkom Theresom May. “I ja se zalažem za meki Brexit, željela bih da ostanemo što bliskiji”, rekla je predsjednica.

Istaknula je da je svima bilo žao kad je Velika Britanija odlučila istupiti iz Europske unije, ali da poštuje tu odluku. “Nijedan prekid u životu nije lagan, kao što to znamo iz iskustva u vlastitom životu, pa tako neće biti ni ovaj”, rekla je predsjednica, dodavši da se ipak potajno nada da bi se Britanija u budućnosti mogla ponovno priključiti Europskoj uniji.

Osim o Brexitu, predsjednica je za britansku televiziju komentirala i o pritiscima koje žene osjećaju u politici te kako se ona nosi s njima. “Smetaju mi, ali navikla sam se”, rekla je predsjednica, dodavši da bi voljela kad se ljudi na poslu ne bi dijelili na muškarce i žene, nego po tome što znaju i mogu.

Ipak, istaknula je, važno je da žene pokažu da mogu biti jake vođe. “Moramo pokazati svoju ženstvenost, to nije slabost, nego nešto što nas fizički razlikuje. Postoje trenuci u karijeri kad je protokolom zabranjeno i ne smijemo pokazivati osjećaje, ali moramo to modernizirati”, rekla je predsjednica.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI