Kolindi bi bilo bolje da je lobirala kod Trumpova prijatelja Vladimira Kraljevića nego što je lovila njegove suradnike pred ogradom Bijele kuće!

screenshot

Kako je upravo promocija Hrvatske u svijetu Kraljevićev poslovni pokretač, uvjeren je da će i njegov prijatelj Donald Trump,prihvatiti njegovo gostoprimstvo i kao američki predsjednik pronaći vremena za posjet našoj zemlji. Ustvrdio je kako su mnogo puta razgovarali o Brijunima u koje je Trump želio uložiti svoj novac, no nitko iz nekoliko hrvatskih vlada ga se nije udostojio primiti na razgovor o toj ideji.A Trumpova miljenica i bliska suradnica koja ima njegovo puno povjerenje Ivanka Trump prošlog je ljeta uživala u ljepotama hrvatskog Jadrana. Da se predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović bolje informirala, shvatila bi da idealnijeg čovjeka za promicanje hrvatskih interesa kod novoizabranog predsjednika Amerike Donalda Trupma od njegova prijatelja i poslovnog partnera Vladimira Kraljevića nema

Nevolje sa sedmodnevnim putom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović u Ameriku, preko novogodišnjih praznika se nastavljaju.Nakon što je Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa odlučilo pokrenuti postupak, ovih su dana u medijima iscurili i zaštićeni podaci vezani uz bilješku o posjetu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović SAD-u. S obzirom na činjenicu da su sadržaj te diplomatske bilješke objavili gotovo svi mediji, oglasio se i premijer Andrej Plenković, koji kaže da je vrlo neobično da takve bilješke završavaju u medijima. Još se ne zna tko ju je pustio u javnost, a Plenkovića upravo to zabrinjava pa je najavio i istragu.

‘Ministar Stier me informirao da je naložio istragu u ministarstvu, to nije dobro ni uobičajeno’, rekao je Plenković. Istovremeno, iz Ureda predsjednice poručuju da predsjednica podržava istragu.’Od samog početka intencija je predsjednice, u dogovoru s njenim sugovornicima, da se o imenima i sadržaju sastanaka ne govori pred javnosti, nego s onima s kojima predsjednica o tome treba razgovarati, a to su premijer i ministar vanjskih poslova. Predsjednica podržava i pozdravlja tu istragu’, rečeno je iz Ureda predsjednice. U svakom slučaju trakavica oko predsjedničina puta se nastavlja i po svemu sudeći, još uvijek joj se ne nazire kraj. Dojam je da se sve to moglo izbjeći da je Ured predsjednice bolje iskomunicirao taj put, pa bi se izbjegle sve nedoumice koje danas nepotrebno opterećuju hrvatsku javnost.

Vladimir Kraljević mogao je biti skriveni adut u Kolindinu rukavu

No, ako je razlog putovanja predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Ameriku bio zbog susreta s američkim političarima koji bi mogli imati značajna mjesta u novoj administraciji predsjednika Donalda Trumpa, onda je, sasvim sigurno, da bi, daleko učinkovitije bilo da se naša predsjednica sastala s Hrvatom Vladimirom Kraljevićem, Trumpovim prijateljem, s kojim gospodin Kraljević posluje već 40 godina. Inače, da su Trump i Kraljević ne samo poslovni suradnici nego i prijatelji naši mediji, prije svih Globus i Jutarnji list su, još za vrijeme predsjedničke kampanje u SAD-u pisali naširoko. Tako je krajem kolovoza 2015. godine Jutarnji list objavio veliki tekst pod nazivom: ‘Moj prijatelj Donald Trump bit će najbolji predsjednik u povijesti’! Tekst je ilustriran fotografijom na kojoj sjede jedan do drugog, nasmijani i dobro raspoloženi Donald Trump i Vladimir Kraljević, u društvu dvije natjecateljice za izbor Mis Universum iz Hrvatske. A odmah nakon Trumpove pobjede na predsjedničkim izborima u Americi Globus je 11. studenog prošle godine objavio veliki intervju s Vladimirom Kraljevićem pod nazivom:Jedini Hrvat koji je blizak s novim šefom Amerike: ‘Rasplakao sam se kad sam čuo za pobjedu’! Dakle da su se ljudi oko predsjednice Kolinde malo potrudili, i malo detaljnije iščitavali novine, Vladimir Kraljević je mogao postati skriveni adut u predsjedničinu rukavu. Inače, Trump i Kraljević, su se upoznali sedamdesetih godina u New Yorku u prestižnom restoranu Russian Tea Room, u kojem je tada mladi Kraljević radio kao šef sale, a Trump bio redoviti gost. Restoran je ime dobio po ruskim useljenicima koji su tamo često zalazili tijekom 20-ih godina prošloga stoljeća, a poslije je postao omiljeno okupljalište mnogih slavnih osoba, ponajprije umjetnika, glazbenika, glumaca… Među gostima koje je Kraljević jako dobro zapamtio bili su Marlon Brando, Harry Belafonte i osobito Frank Sinatra, kojem je kao tada jedan od najmlađih šefova sale u Americi uvijek bio na usluzi.

Kraljević plakao od sreće kada je Trump pobijedio



U Russian Tea Room redovito je dolazio i Donaldov otac Fred, s kojim je Kraljević razvio prijateljski odnos.Tijekom godina, otkriva Kraljević medijima, imao je prilike Donalda Trumpa doživjeti u raznim situacijama, privatnima i poslovnima. Fasciniran je njegovom izvrsnom sposobnošću da procijeni ljude.Iz njihova se prijateljstva tek nakon dosta godina razvio i poslovni odnos kada je Kraljević poželio u Hrvatskoj organizirati izbor za Miss Universe. Tada je od Trumpa zatražio licencu, a on ga je, otkriva, samo pitao: “Jesi li dobar čovjek?” Na to mu je Kraljević odgovorio da jest te mu je ovaj bez mnogo premišljanja dao licencu. Dodaje da takvu direktnost Trumpu mnogi uzimaju za zlo, a Kraljević je smatra još jednom njegovom pozitivnom osobinom pa objašnjava kako je Trumpu, ako mu se netko svidi, potpuno nevažno kakvog je obrazovanja, odakle dolazi i što je prije radio. Prema Kraljevićevim riječima, on nadasve poštuje ambiciozne optimiste kojima može sve otvoreno reći u lice. Baš zato, dodaje, s njim čovjek uvijek zna na čemu je. “Kod njega nema velikih sastanaka i kolegija. On se o vama malo raspita, a kada vas vidi, odmah vas zavoli ili vas ne voli”, govori Kraljević i priznaje da je plakao od sreće kada je saznao da je Trump pobijedio na američkim predsjedničkim izborima.“Da, plakao sam i stvarno bih bio jako tužan da je ishod izbora bio drukčiji”, zaključuje hrvatski poduzetnik dodajući kako je Trump rođeni pobjednik i da nikako drugačije izbor za predsjednika SAD-a nije mogao ni završiti. Duboko je uvjeren da će njegov dragi prijatelj biti sjajan američki predsjednik.

Trump svojedobno želio uložiti novac u Brijune, ali ga ondašnje vlasti nisu ozbiljno shvaćali

A Trumpova miljenica i bliska suradnica koja ima njegovo puno povjerenje Ivanka Trump prošlog je ljeta uživala u ljepotama hrvatskog Jadrana čijim je najljepšim dijelovima krstarila na jednoj od najvećih i najluksuznijih jahti na svijetu, Rising Sun, čija se vrijednost procjenjuje na 1,3 milijarde kuna. Bila je u društvu supruga Jareda Kushnera i nekoliko prijatelja, a ljetovanje u Hrvatskoj joj je preporučila majka Ivana.Inače,čim je Trump pobijedio na izborima, Kraljević je novinarima kazao da mu je velika želja dovesti ga u Hrvatsku i da će učiniti sve da se to dogodi. Ustvrdio je kako su mnogo puta razgovarali o Brijunima u koje je Trump želio uložiti svoj novac, no nitko iz nekoliko hrvatskih vlada ga se nije udostojio primiti na razgovor o toj ideji. Kako je upravo promocija Hrvatske u svijetu Kraljevićev poslovni pokretač, uvjeren je da će i njegov prijatelj prihvatiti njegovo gostoprimstvo i kao američki predsjednik pronaći vremena za posjet našoj zemlji.
Da se predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović bolje informirala, shvatila bi da idealnijeg čovjeka za promicanje hrvatskih interesa kod novoizabranog predsjednika Amerike Donalda Trupma od njegova prijatelja i poslovnog partnera Vladimira Kraljevića nema.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI