Kolone i zastoji na svim cestovnim pravcima prema moru

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Vozače se moli na oprez te strpljenje jer su gužve na cestama se veće

Promet je pojačan, povremeno vrlo gust, na autocesti A1 između naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2 u smjeru mora, autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac, od graničnog prijelaza Bregana prema naplati Lučko i u smjeru Lipovca, A4 Goričan-Zagreb, u smjeru Zagreba, A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora, na riječkoj i zagrebačkoj obilaznici, Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu, na cestama u priobalju, graničnim prijelazima, te trajektnim lukama i pristaništima, izjestio je HAK na svojim službenim stranicama.

Usporeno u koloni vozi se:

  • od čvora Jankomir (A3) u smjeru naplate Lučko (5 km);
  • od čvora Buzin (A3) u smjeru naplate Lučko (9 km);
  • na izlazu s autoceste A1 na NP Lučko u smjeru Zagreba (1km)
  • od naplate Sveta Helena u smjeru Ivanje Reke (3,5 km);
  • Istarski ipsilon, u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija (2 km);
  • od NP Rupa u smjeru Zagreb (1 km);
  • izlaz s otoka Krka prema kopnu (2 km).

Zabrane prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u priobalju i Istri su:
subota, 1. srpnja, od 4 do 14 sati i
nedjelja, 2. srpnja, od 12 do 23 sata.
Zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1, dijelom Lička magistrala.

Do 7. srpnja svakog radnog dana, osim nedjelje i praznika, u vremenu od 08:00 do 16:00 sati zatvara se županijska cesta Ž3106 (Klinča Sela (D1) – Kupinec- Pisarovina (D36)). Obilazak za sva vozila (osim autobusa koji se propuštaju) je od D1 (Stara Karlovačka raskrižje za Rakov Potok) – Horvati – Kupinečki Kraljevec-Kraljevečka cesta-Starjak (LC1037 – Bregana Pisarovinska-Velika Jamnička-Bratina (ŽC3106) -Kupinec i obrnuto.

Državnom cestom DC1 u Kninu, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.




Facebook Comments

Loading...
DIJELI