Komadina: „Bernardiću se protivi njih pet ili šest, ali ne kažem da dobro vodi stranku“

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Potvrdio je kako mu je nuđeno Bernardićevo mjesto što je navodi odbio.

Buka oko Bernardićeve ostavke u SDP-u ne prestaje. Nakon Peđe Grbina mnogi su ustali protiv aktualnog predsjednika, ali ima i onih koji ga pokušavaju obraniti

Najveća oporbena stranka u najvećoj je krizi pod novim vodstvom. Nakon javne prozivke Peđe Grbina da Davor Bernardić odstupi s mjesta predsjednika SDP-a do danas se rasprave oko tog pitanja ne smiruju.

O tom pitanju kao gost Dnevnika N1 televizije govorio je i potpredsjednik stranke Zlatko Komadina. Ponajprije tvrdi kako je stanje u stranci puno bolje nego se prikazuje te da ‘probleme’ stvara pet, šest ljudi. S druge strane potvrdio je kako mu je nuđeno Bernardićevo mjesto što je navodi odbio.

Komadina je kazao kako prvi čovjek stranke ima veliku odgovornost, ali da mu se treba i pomagati u interesu SDP-a.

Koliko lošim rejtingom nižim od stranke što je vrlo neobično za osobu koja bi trebala biti vođa oporbe šteti sam Bernardić, upitan je Komadina na što je ustvrdio:



Milanović je bio 10 godina predsjednik stranke, ne vidim zašto se nakon devet mjeseci traži odmah odstup i to od ljudi koji nisu dobili povjerenje. U naravi nije riječ o puno ljudi, nego o pet, šest vidljivih ljudi, a raspoloženje ljudi na terenu – ljudi žele mir, red i rad.”

O informaciji da su ga kontaktirali neki članovi SDP-a kako bi nagovorio Bernardića na odstup i on bio privremeno rješenje na predsjedničkom mjestu do unutarstranačkih izbora, Komadina je kazao:

Mnogima sam rekaonisam čuvar plaže u zimskom periodu. Imamo legalno izabranog predsjednika. Imaju mjesto gdje rade gdje mogu davati inicijative, ovo ne služi SDP-u i ne vidim zašto ne rade svoj posao i čemu ovakvo postupanje i način.’

Ipak, priznao je kako mu je ponuđeno to mjesto. Komadina je ustvrdio da“postoji za sve legalni postupak, ali ja ne vidim tog naboja u stranci, dapače, čujem veliko neraspoloženje upravo prema ovim ljudima koji ne prestaju biti negativni – toliko zločestoće i mržnje ja nisam dosta davno vidio.”

Upitan smatra li da Bernardić dobro vodi stranku, Komadina je bio jasan:

Nisam to rekao, ali je vodi, a kad bi mu svi pomagali, bili bi bolje”, kazao je za N1 televiziju.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI