Komadina ponudio Biljani Borzan da preuzme SDP

screenshot

Popularna europarlamentarka iz Osijeka još se koleba treba li prihvatiti vođenje SDP-a

Zlatko Komadina ponudio je Biljani Borzan da preuzme vođenje SDP-a, piše Nacional u novom broju.

Konspirativni susret, kako piše tjednik, održan je u srijedu, 5. rujna, u jutarnjim satima u Zagrebu i njime se najavljuje preokret i konačni rasplet krize u SDP-u. Popularna europarlamentarka iz Osijeka još se koleba treba li prihvatiti vođenje SDP-a.

U tijeku je krupna zajednička operacija u kojoj posljednji politički sponzori aktualnog šefa glavne oporbene stranke s njegovim protivnicima intenzivno organiziraju njegovu smjenu s vrha SDP-a.

Mediji su prethodno pisali kako će u utorak ili srijedu biti održan sastanak Zlatka Komadine i Ranka Ostojića s predsjednikom stranke Davorom Bernardićem.

Na tom sastanku, prema pisanju, oni će ga pokušati nagovoriti da odstupi sa čelnog mjesta stranke i to do početka zasjedanja Sabora 19. rujna.



Zašto bi Bernardić na to pristao, odnosno što bi mu bilo ponuđeno zauzvrat nije poznato, ali izvori lista tvrde da se ‘problem mora ukloniti’ do sljedeće sjednice Predsjedništva SDP-a. U protivnom, Bernardić bi se na tom tijelu mogao suočiti sa zahtjevom da ode, pa mu je ovaj tjedan možda i posljednji za častan uzmak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI