KOMENTAR! Ako se pet dana zatvora daje za puši ****c , koliko bi onda zatvora trebali dobiti oni zbog kojih ćemo spušiti državu?

Patrik Macek/PIXSELL

O tome tko je organizator grupnog verbalnog napada već postoji nekoliko teorija. Po nekima, sve su osmislili i proveli orjunaši, djeca i unuci partizanskih likvidatora, mrzitelja svega hrvatskog, pa tako i same Janice, živog spomenika našoj sportskoj superiornosti.

Hrvatska je zgrožena. Sa svih strana stižu osude incidenta u Supetru na Braču, gdje je skupina Torcidaša, prostački izvrijeđala nacionalnu sportsku ikonu Janicu Kostelić.

Janica je nakon nemilog događaja doslovno pobjegla natrag u Zagreb a iz njenih javnih objava, posve je jasno kako se psihički teško nosi s nastalom situacijom. Ona naime ne može shvatiti kako je tako nešto doživjela u Hrvatskoj, za koju je u sportskom smislu dala sve, pa i vlastito zdravlje.

O tome tko je organizator grupnog verbalnog napada već postoji nekoliko teorija. Po nekima, sve su osmislili i proveli orjunaši, djeca i unuci partizanskih likvidatora, mrzitelja svega hrvatskog, pa tako i same Janice, živog spomenika našoj sportskoj superiornosti. Čak i ako prihvatimo ovakvo simplificirano ili potpuno krivo gledište, dužni smo postaviti  sljedeće pitanje. Tko su društveni i politički protivnici tih navodno protuhrvatskih huligana koji su doslovno alergični na bilo koga tko ima ikakve veze s Hrvatskim nogometnim Savezom? Radi se o Zdravku Mamiću, Davoru Šukeru, ali i premijeru Plenkoviću te kompletnom establišmentu kojem je jedini cilj održavanje postojećeg, za većinu građana ove zemlje, ustvari neizdrživog stanja u državi. U kompletnom sportu rukovodeće pozicije zauzeli su poslušne sluge vladajuće oligarhije.

Nedavno je bio aktualan slučaj naše ponajbolje paraolimpijske sportašice Sandre Paović koja je otvoreno u medijima progovorila o izvlačenju novca i u samom paraolimpijskom sportu a takva je situacija u većini sportskih saveza. Sportašima se ne isplaćuju redovite stipendije, niti ih se šalje na potrebne pripreme, jer novca za njih nema. On je naime potreban kako bi se čitava vojska korumpiranih birokrata namirila i nasitila.

Nogomet, kao najprofitabilniji i najkomercijalniji sport je samo eksponirana slika šireg društvenog fenomena. Naravno, Janica Kostelić nije za ništa od navedenog kriva. Ona je poštena i neiskvarena cura, ali je isto tako bedasta i naivna. Osim skijanja i smijanja, bez uvrede, Janica Kostelić nema što ponuditi Hrvatskoj. A pošto je odskijala svoje, za što joj se svi klanjamo, od nje je ostao jedino osmijeh. Govorimo o djevojci čiji je životni san, izuzev osvajanja svih tih medalja i titula, bilo otvaranje kozmetičkog salona. Kozmetičkog salona! Janica je Alisa u zemlji čudesa. Ali ljudi koji je okružuju nisu likovi iz bajke nego iz noćne more. To su proračunati, hladnokrvni i beskrupulozni gospodari Hrvatske koji su Janicu doveli na poziciju državne tajnice, upravo zbog toga što su znali kako im neće praviti nikakve probleme.



Obavljat će funkciju, kao članica kraljevske obitelji, dužnosnik bez ikakvog utjecaja. Sveprisutna, a opet potpuno beznačajna. Iz kozmetičkog salona, bacili su je u svoje blato i time zapravo počinili nacionalnu izdaju. Sportsku heroinu su uveli u politiku i još je gurnuli u prve redove kako bi se svima našla na meti. Huligani koji su je psovali, zapravo nisu vrijeđali Janicu nego instituciju koju predstavlja a to je Vlada Republike Hrvatske na čelu s Plenkovićem. O tome jesu li oni eksponenti suprotne kriminalne grupacije, ili nekog lijevog krila, kolokvijalno rečeno „Udbe“, može se nagađati ali to apsolutno ne mijenja činjenicu kako se Janica Kostelić nalazi na krivom mjestu, u krivo vrijeme. Ona nema nikakav doticaj sa stvarnošću, kako sportskom, tako i općom hrvatskom a taj odmak od realnosti je iritantan. Ružno je i sramotno što je doživjela ovakvo javno poniženje, ali ako ima imalo pameti, možda nakon te neugodne epizode shvati kako posao državne tajnice nije za nju, jer pojedinci koje formalno štiti i pokriva njeni su i naši stvarni neprijatelji. Sportska ostvarenja Janice Kostelić živjet će dugo u sjećanjima čitave Hrvatske. Nadamo se samo kako će joj politička karijera, biti mnogo kraća.

Dok sam završavao tekst, objavljena je vijest kako su sedmorica od dvanaest izgrednika dobili po pet dana zatvora svaki. Vjerujem kako se radi o svojevrsnom pravnom presedanu, bar u praksi a može se govoriti i o nekoj vrsti uvođenja verbalnog delikta. Da se radi o ženi koja nije dužnosnica Vlade, kazna zasigurno ne bi bila ovako rigorozna, ako bi je uopće bilo. Pet dana zatvora za puši *urac. Koliko bi onda zatvora trebali dobiti oni zbog kojih ćemo spušiti državu?

Facebook Comments

Loading...
DIJELI