Komšić kardinalu Puljiću: ‘Odmakni se od ustašluka, pokloni se sjenama zaklanih žrtava poglavnika Pavelića’

screenshot, youtube

Ponovno se oglasio Željko Komšić! Ovaj put komentirao je nedjeljni govor nadbiskupa vrhbosanskog, kardinala Vinka Puljića koji je ocijenio kako se Hrvatima u toj zemlji oduzimaju prava te se to predstavlja zakonitim, poručivši “kako je i Hitler na zakonit način stigao na vlast”.

“Ako već pokazuje toliki interes za zločinačke likove kao što je Hitler i za povijest, onda mu savjetujem da čim prije ode u Jasenovac ili bar na takozvanu “Topolu užasa” koja se nalazi na bosanskohercegovačkoj strani i pokloni se sjenama nevinih, zaklanih, čekićem ubijenih žrtava Hitlerovog ratnog druga, poglavnika Pavelića i pomoli se za njihove duše. Tako bi napravio povijesni odmak od ustašluka i ustaških zločina, a koji se od njega kao kardinala očekuje”, izjavio je Željka Komšića za TV1″, piše Slobodna Bosna.

Podsjećamo, tijekom mise u Žepču Puljić je izjavio: 

“U vrijeme 1945. zakon nam je oteo imovinu i uništio sve što je hrvatsko i inteligentno. Po zakonu smo bili protjerivani i po zakonu je i Hitler došao na vlast. No pitanje je kakav je taj zakon pod kojim se oduzimaju prava jednom narodu i želi ga se izbrisati da je tu živio, kao što se to želi Hrvatima u Bosni i Hercegovini”.

Time je aludirao na najnoviji znak nejednakopravnosti Hrvata u Bosni i Hercegovini, nakon što je prema izbornom zakonu proglašenim protuustavnim, u Predsjedništvo BiH za hrvatskog člana glasovima Bošnjaka izabran Željko Komšić, probošnjački političar hrvatskih korijena. 



Kardinal Puljić je dodao kako Hrvati i katolička vjera nisu bili uništeni ni u vrijeme turske vladavine ni komunističkog režima, pa “neće ni danas u prljavim političkim igrama i stranačkim prepucavanjima u BiH”.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI