Komšić kardinalu Puljiću: ‘Odmakni se od ustašluka, pokloni se sjenama zaklanih žrtava poglavnika Pavelića’

0
369
screenshot, youtube

Ponovno se oglasio Željko Komšić! Ovaj put komentirao je nedjeljni govor nadbiskupa vrhbosanskog, kardinala Vinka Puljića koji je ocijenio kako se Hrvatima u toj zemlji oduzimaju prava te se to predstavlja zakonitim, poručivši “kako je i Hitler na zakonit način stigao na vlast”.

“Ako već pokazuje toliki interes za zločinačke likove kao što je Hitler i za povijest, onda mu savjetujem da čim prije ode u Jasenovac ili bar na takozvanu “Topolu užasa” koja se nalazi na bosanskohercegovačkoj strani i pokloni se sjenama nevinih, zaklanih, čekićem ubijenih žrtava Hitlerovog ratnog druga, poglavnika Pavelića i pomoli se za njihove duše. Tako bi napravio povijesni odmak od ustašluka i ustaških zločina, a koji se od njega kao kardinala očekuje”, izjavio je Željka Komšića za TV1″, piše Slobodna Bosna.

Podsjećamo, tijekom mise u Žepču Puljić je izjavio: 

“U vrijeme 1945. zakon nam je oteo imovinu i uništio sve što je hrvatsko i inteligentno. Po zakonu smo bili protjerivani i po zakonu je i Hitler došao na vlast. No pitanje je kakav je taj zakon pod kojim se oduzimaju prava jednom narodu i želi ga se izbrisati da je tu živio, kao što se to želi Hrvatima u Bosni i Hercegovini”.

Time je aludirao na najnoviji znak nejednakopravnosti Hrvata u Bosni i Hercegovini, nakon što je prema izbornom zakonu proglašenim protuustavnim, u Predsjedništvo BiH za hrvatskog člana glasovima Bošnjaka izabran Željko Komšić, probošnjački političar hrvatskih korijena. 

Kardinal Puljić je dodao kako Hrvati i katolička vjera nisu bili uništeni ni u vrijeme turske vladavine ni komunističkog režima, pa “neće ni danas u prljavim političkim igrama i stranačkim prepucavanjima u BiH”.

 

Loading...