Komšić skovao plan! Riješit će aferu obavještajaca, a Plenkoviću predbacio “nedostatak kućnog odgoja”

screenshot

Hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić najavio je u četvrtak kako će od sigurnosno-obavještajnih agencija u toj zemlji biti zatražena temeljita provjera medijskih tvrdnji o tome da su hrvatski obavještajci navodno pokušali prikazati BiH kao regionalnu bazu terorista.

Upozorio kako će u slučaju da se ti navodi dokažu smjesta biti poduzete odgovarajuće mjere a istodobno je predsjedniku hrvatske vlade Andreju Plenkoviću predbacio “nedostatak kućnog odgoja” zbog njegova sudjelovanja na skupu u Neumu na kojemu se raspravljalo o mogućnostima izmjene ustavnog ustroja BiH.

Reagirajući na medijske navode o tome da su hrvatski obavještajci navodno regrutirali pripadnike selefijskog pokreta kako bi podmetali oružje u islamske vjerske objekte što bi poslužilo kao dokaz tvrdnjama da je BiH uporište velikog broja radikalnih islamista te kako su u to bili uključeni i hrvatski diplomati poput generalnog konzula u Tuzli Ivana Bandića, Komšić je izjavio kako jedino loše informirane osobe mogu pomisliti da se u današnjem svijetu diplomate bave jedino razvojem i unaprjeđenjem diplomatskih odnosa.

Istaknuo je kako pri tom ipak mora biti jasno povučena “crvena crta” odnosno kako mora biti jasno što je dopušteno, a što ne.

“I u tim aktivnostima postoji precizno povučena crvena crta koja se ne smije prelaziti.



Ni današnje pojavljivanje Andreja Plenkovića, predsjednika vlade Republike Hrvatske u Neumu, gdje se organizira tzv. političko-znanstveni skup o temi izmjena ustava Bosne i Hercegovine još uvijek nije prelazak te crvene crte iako demonstrira veliki nedostatak kućnog odgoja”, izjavio je Komšić, ne pojasnivši dodatno svoje tvrdnje.

Komentirajući samu navodnu aferu o fingiranom naoružavanju radikalnih islamista u BiH u organizaciji hrvatske obavještajne mreže Komšić je kazao kako će to temeljito ispitati policijske agencije i obavještajna služba BiH.

“Ako se ti navodi potvrde kao osnovani BiH će bez oklijevanja poduzeti mjere koje su predviđene u takvim situacijama”, naveo je Komšić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima iz njegova ureda.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI