KONCERT NA ŠALATI: Osam Thompsonovih obožavatelja uhićeno zbog vrijeđanja policije

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Uz video-materijal kojim raspolaže policija, dostupne su fotografije i snimke koncerta i publike na brojnim društvenim mrežama

Zagrebačka policija uhitila je osam izgrednika sa subotnjeg koncerta Marka Perkovića Thompsona i to najviše zbog sočnih psovki i vrijeđanja policajaca koji su radili na osiguranju nastupa poznatog desničarskog estradnjaka kao i same publike na Šalati, piše Novi list.

Protiv osam osoba podneseni su optužni prijedlozi zbog narušavanja javnog reda i mira, uglavnom zbog omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika, ali i zbog korištenje nedopuštenih pirotehničkih sredstava”, potvrdili su iz PU zagrebačke.

Policija je snimala cijeli koncert, no još se čekaju rezultati analize i obrade snimljenog materijala, s obzirom na to da su uz službene zastave RH bili isticani simboli i parole NDH.

Uz video-materijal kojim raspolaže policija, dostupne su fotografije i snimke koncerta i publike na brojnim društvenim mrežama, što bi u konačnici mogla biti osnova za pokretanje novog postupka protiv pjevača i pojedinih izgrednika u publici.

Podsjećamo, protiv Thompsona već je podignut optužni prijedlog zbog izgreda na koncertu u Slunju povodom Dana pobjede 5. kolovoza, kao i godinu dana prije.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI