Kontraprosvjednici su branitelji! Zajedno smo je*ali mater četnicima, ali u ovome nismo zajedno!

dnevno.hr

Malo tko je mogao naslutiti da se na fotografijama kontra prosvjednika, odnosno, Hrvata koji podržavaju Istanbulsku konvenciju, između ostalog nalaze i hrvatski branitelji.

I to ne bilo kakvi, nego dragovoljci i branitelji “od formata” koji su svoju odvažnost u ratu preslikali na hrvatsku današnjicu odupirući se svim floskulama i ideologijama koja se ovoj populaciji sustavno nameće.

Riječ je o nekolicini branitelja koji su se prije godinu dana okupili u Udruzi “VIDRA”, svojevrsnoj opoziciji Udruge HVIDRA.

Damir Krajna, čovjek koji na fotografijama drži transparent je ujedno i potpredsjednik Udruge VIDRA, a za naš portal objasnio je zašto podupire Istanbulsku konvenciju te je li mu problem stati na kontra stranu svojih suboraca:

Vrlo je jednostavno. Zajedno smo je*ali mater četnicima, ali u ovome nismo zajedno i na to imamo puno pravo, obzirom da je demokratsko razmišljanje jedno od prava za koje smo ginuli”, kazao je Krajna i dodao kako je s njim na anti-skupu i predsjednica udruge, dragovoljka Domovinskog rata Vesna Grgić:



Naravno da podržavamo zakon koji potpisuje maksimalne mjere za zaštitu žena i djece. Ni ostali dijelovi ove konvencije mi ne smetaju. Ja sam građanin Hrvatske, njen branitelj i dragovoljac, ali sam također i liberal”, kazao je Damir Krajina koji kaže kako njegova udruga ne igra na masovnost, agresivnost, nasilje i buku:

Kad je trebalo, bili smo dovoljno agresivni. Smatramo da je snaga riječi jača od snage masovnosti. Jednako tako je samo nas nekoliko iz udruge prosvjedovalo protiv dolaska Vučića, odnosno, protiv njegovog dolaska bez isprike hrvatskom narodu”, objasnio je Krajna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI