Konzum bojkotira Ovum, oni razmišljaju o nastavku stečaja

Goran Stanzl/PIXSELL

U Ovumu kažu da im Konzum nije naručio novu pošiljku jaja, a dosad su im plasirali 25 do 30 posto svojih jaja

Tvrtka Ovum, koja je pokrenula stečaj Konzuma, do petka mora, ako želi, uplatiti oko 20.000 kuna, kako bi se nastavio stečaj Konzuma, usprkos Lex Agrokoru koji takve postupke stavlja na čekanje na 15 mjeseci, javio je N1.

U Ovumu stoga razmišljaju hoće li uplatiti novce potrebne za produženje stečaja jer bi oni, strahuju, mogli biti bačeni u vjetar s obzirom na odredbe Lexa. Indikativno je da Konzum traži izuzeće Kolakušića koji u tom smislu zakon osporava.

S druge strane, kažu za N1 u Ovumu, Konzum im nije naručio novu pošiljku jaja, a dosad su im plasirali 25 do 30 posto svojih jaja.

Zabrinuti su i s matičnih farmi i drugih kooperanata jer im je ta tvrtka uredno plaćala, a sad je Ovum, čini se, izgubio dio tržišta te se plaše i za svoje poslovanje.

Podsjetimo, tvrtka Ovum d.o.o. iz Zagreba zatražila je u prošli petak stečaj Konzuma zbog prezaduženosti, odnosno tražbine u iznosu od 9.675.159,67 kuna uvećanu za zakonsku zateznu kamatu, koja se temelji na Ugovoru o kupoprodaji odnosno za isporučenu, a neplaćenu robu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI