Kovačeviću koji je „pokosio“ ljude na Kvatriću 4,5 godina zatvora

foto: Dalibor Urukalović/Pixell

Na Kvaternikovom trgu slomio je semafor te se zabio u skupinu pješaka među kojima su bili Ljiljana i Aleksandar Kusalović koji su smrtno stradali.

Zbog tragedije koju je izazvao u travnju 2016. godine kada se pijan zabio u prolaznike na Kvaternikovom trgu u Zagrebu, pri čemu je dvoje ljudi poginulo Nikola Kovačević osuđen je na četiri i pol godine zatvora. Također, vozačka dozvola oduzeta mu je na sedam godina. Na izricanju presude nije se pojavio jer se “ne osjeća dobro”.

Žao mi je. Priznajem da sam skrivio nesreću i prihvaćam kaznu koja bude te molim za oprost obitelj poginulih, ali i moju“, rekao je Kovačević u svom završnom govoru. Sucu je ponovio da nije vidio unesrećene ljude te da se ne osjeća krivim za nepružanje pomoći. 

Snimci nadzorne kamere govore više od riječi. Osim što je bio potpuno pijan bezobzirno je kršio propise vozeći u području punom pješaka dvostruko brže nego je dozvoljeno“, smatra tužiteljstvo smatrajući da je Kovačević nakon naleta na pješake bio dovoljno pribran i da je trebao ostati na mjestu nesreće, a ne bježati.

Podsjetimo, Kovačević tad svojim Audijem Maksimirskom jurio 108 kilometara na sat, duplo više od dopuštenog. U krvi je imao 2,16 promila alkohola. Na Kvaternikovom trgu slomio je semafor te se zabio u skupinu pješaka među kojima su bili Ljiljana i Aleksandar Kusalović koji su smrtno stradali.

Kovačević je bio tri mjeseca u pritvoru, a 12. srpnja izašao je na slobodu uz jamčevinu od 550.000 kuna.  Inače, do tog datuma mladić je bio skupio 21 prometni prekršaj, a pijan je vozio pet puta. Kao mladi vozač 2011. je pijan automobilom jednoj obitelji uletio u dvorište. 



 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI