Krstičević poklonio zastavu kao simbol simbioze Hrvatske vojske i građana Zadra

Ministar obrane RH Damir Krstičević u petak je u pratnji načelnika Glavnog stožera OS RH general zbora Mirka Šundova i zapovjednika Zapovjedništva za potporu general-bojnika Mladena Fuzula gradonačelniku Branku Dukiću uručio veliku hrvatsku zastavu, koja je ove godine bila postavljena na zvoniku Sv. Stošije tijekom obilježavanja 25. obljetnice Akcije Maslenica. I ministar i gradonačelnik složili su se da je ova zastava, dugačka 25 metara, kao stvorena za ta mjesto.

“Hrvatskoj vojsci bitna je simbioza s ovim narodom, koji je u zajedništvu s braniteljima obranio svoj prostor u Domovinskom ratu. Akcija Maslenica bila je strateški ključna za ovaj kraj i cijelu Hrvatsku, jer smo svijetu pokazali da smo sposobni osloboditi svoju zemlju. Od tada traje naše zajedništvo, koje smo dokazali pomažući i u vrijeme poplave i požara koji su pogađali ovo područje. Predajem ovu zastavu gradonačelniku da ju Grad čuva i koristi za hrvatske blagdane i ostala obilježavanja koja su bitna za grad i županiju”, rekao je ministar Krstičević uoči svečane predaje zastave.

I gradonačelnik Dukić izrazio je želju za nastavkom simbioze između Hrvatske vojske i građana Zadra. Na sastanku se razgovaralo i o nekim aktualnim pitanjima poput stavljanju u funkciju Doma zrakoplovaca. Dogovoreno je formiranje stručnih skupina koje će razmotriti način kako taj prostor može biti na korist Zadru i Hrvatskoj vojsci.

“Hvala svim braniteljima, posebno obiteljima poginulih, umrlih i nestalih branitelja na slobodi koju su nam darovali”, zaključio je ministar predajući zastavu gradonačelniku.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI