Krstičević: ‘Sigurno da nije dobro za odnose ako većinski narod bira hrvatskog člana Predsjedništva BiH’

screenshot

„Zadaća svih nas je graditi Hrvatsku i institucije, jačati hrvatsku ekonomiju i da svaki čovjek može živjeti od svojega rada i da ovo bude društvo jednakih mogućnosti“, istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstićević povodom Dana neovisnosti.

Istaknuo je kao zadaću i očuvanje identiteta hrvatske države, a slijedom novinarskih pitanja osvrnuo se i na neka aktualna pitanja poput izbora u BiH te afere SMS.

Što se tiče izbora u BiH, kazao je da je zasad još riječ o neslužbenim rezultatima, a kad budu konačni – “ljudi koji su odgovorni za to, vjerujem da će dati komentar”, poručio je Krstičević, kazavši da mu je kao čovjeku žao što se to tako dogodilo.

„Sigurno da nije dobro za odnose ako većinski narod bira hrvatskog člana Predsjedništva BiH“, smatra potpredsjednik Vlade.

Kad je riječ o mogućim propustima u sigurnosnom sustavu, kazao je da kao sustav reagiraju i “svaki treba raditi svoj posao i preuzimati odgovornost i treba znati tko je odgovoran u državi i taj treba preuzeti odgovornost”.



Upitan vidi li odgovornost Milijana Brkića, odvratio je: “Danas na Dan neovisnosti i mislim da je najvažnije da smo dobili državu ogromnom žrtvom i velikom zahvalnošću puno ljudi”.

“Za današnji Dan neovisnosti fokusiran sam na Dan neovisnosti”, istaknuo je Krstičević.

Na pitanje je li misa bila kritična, odvratio je da je slušao misu i jučr bio na hodočašću vojske – ne želim komentirati nešto za što nisam odgovoran”, poručio je.

„Uvijek krećem od sebe – kad je rat počeo, javio sam se kao i drugi branitelji, sudjelovao sam cijelo vrijeme, branio Hrvatsku , rat je završio, pobijedili smo, brutalna velikosrpska agresija je izvršena na Hrvatsku, nakon rata otišao sam van, 2000. znate da sam potpisao pismo protiv kriminalizacije Domovinskog rata, pobrojao je Krstičevć.

Ovo je slobodna zemlja, svi imaju mogućnost da izraze mišljenje i svatko treba krenuti od sebe, istaknuo je.

Vjerujete li Brkiću – inzistirali su novinari, a Krstičević poručio: “Ja samo vjerujem i služim hrvatskoj državi”.

A služi li Brkić, nastavili su novinari, a on zaključio: “Svatko ima ime i prezime i što se tiče kolege Brkića – on je Milijan Brkić, zna se što je Milijan Brkić i pitajte njega, što se tiče mene osobno, ja sam fokusiran na sustav sigurnosti i obrane”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI