Dijagnostičarka društvenih problema

Ellen suvereno u diskurs postavlja biedermeierovske, germanske osobine, tj. probleme onoga društva odnosno suvremene probleme malih ljudi, malih naroda, samo naizgled beznačajnih masa, koje sa sobom donose velike energije

Otvorenje izložbe Ellen Semen održat će se u petak, 10. kolovoza 2018. u 20:00 sati, u Galeriji Alvona u Labinu.

Angažirana suvremena likovna umjetnica Ellen Semen rođena je u Hamburgu, školovana i akademski je obrazovana u Stuttgartu. Svoje najranije djetinjstvo proživjela je u Hrvatskoj, u Lovranu, okupanom stilskom secesijom, najvišom estetikom iz područja arhitekture s početka 20.st. Svjesna je problema u društvu u kojem živi i stvara. Dijagnostičarka je društvenih problema s naglaskom na promišljanje, postavljanje diskursa između funkcioniranja društvene zajednice od prije stotinjak godina i ove danas.

Ellen suvereno u diskurs postavlja biedermeierovske, germanske osobine, tj. probleme onoga društva odnosno suvremene probleme malih ljudi, malih naroda, samo naizgled beznačajnih masa, koje sa sobom donose velike energije.

Ellen Semen rođena je 1971. godine u Hamburgu, Njemačka. Od 1993. do 2001. studirala na Staatliche Akademie der Bildenden Künste Stuttgart. Od 1993. do 1999. studirala slikarstvo kod profesora Petera Chevaliera. Od 1999. do 2001. studirala Umjetnost i Intermedijalno oblikovanje kod profesora Sotoriusa Michoua. Godine 1999. dobila Akademiepreis od Kunstakademie Stuttgart za slikarstvo i stipendiju za Marseille, Deutsch-Französisches-Jugendwerk. Godine 1998. dobila stipendiju za Moskvu, Künstlerwege e.V. Živi i radi u Beču i u Vrsaru.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI